Merhabalar, uzun uzun yazacağım buraya cunku aslında kilo vermek kısa bir yolculuk değildir.
Ben ergenlik doneminde 70leri gormuş sonra da hic zayıf olmamış 1.60 boyunda bir kadındım. Hepimiz gibi yemek yemeyi cok severdim ve sevdiğim yemeklerde doyma duygum yoktu, tencerenin dibini gorunce doyardım hele tatlılar... Ac karınla tabak tabak tatlı yiyebilirdim. Bir defa universitedeyken 66 kiloyu gordum ama cok kısa surdu 20li yaşlarım genellikle 72 kilo civarında gecti. 23 yaşında arkadaşlarımın bulduğu lida isimli bir zayıflama hapını kullanarak 1 ayda 8 kilo verdim ama hapı bıraktıktan sonra uyku bozuklukları ve ciddi boyutta sac dokulmesi yaşamaya başladım. Uykusuzluk oyle garip boyuttaydı ki butğn gece gozumu kırpmamama rağmen sabah full enerji kalkıyor ve hic yorgunluk hissetmiyordum, bu ciddi panik yarattı bende ve sonra hap turkiye capında olay oldu. Yıl 2007 ceyda duvenci bu hapı aylarca kullanmış ve karaciğer bobrek problemleriyle uzun tedaviler gormeye başladı, hapın sebep olduğu panik atak yuzunden intihar edenler oldu, uzmanlar televizyonlarda bangır bangır acıklamalar yaptı. Hapın icinde anfetamin adı verilen troid fonksiyonlarıyla oynayan bir madde varmış ve sonucları omur boyu peşinizi bırakmayacak cinstenmiş. Cok şukur panik atak gecirmedim ama saclarımı ve uykumu geri almam aylar surdu. Tamamen bitkisel diye satılan zayıflama haplarını lutfen kesinlikle kullanmayın cunku %90ının icinde anfetamin var ve hayatınıza mal olabilir. Verdiğim 8 kilo hemen geri gelmedi, geri gelmesi 1 yıl surdu ve ben bir yılın sonunda 73 kiloydum. Bu arada evlendim ve hamile kalma kararı aldım ama ne kadar duşuk kiloyla hamile kalırsam o kadar iyi diyerek yeniden zayıflama ilaclarını araştırırken buldum kendimi, bu sırada karşımıza meksika biberi hapı cıktı eşimle birlikte alıp kullandık ve eşimi mahvetti en son acilde apandisite bağlı değerleri zirve yapmış şekilde bekliyorduk doktora zayıflama hapından bahsettiğinizde doktor kovdu bizi eşimin apandisit riski bile yoktu aslında ama değerleri karma karışık oldu. Eşim hapı bıraktı ama ben devam ettim, bende olumsuz belirti yok ya kilo vermeliyim hamile kalacağım cunku hapla 6 kilo verdim 67yi gordum ama hapı bıraktıktan 15 gun sonra 75 kiloya cıktım 6 giden 8 olarak donmuştu yaptığımıza lanet ettik tabi ama iş işten gecti. Hamilelik geldi gecti cok şukur son kilo 75 olarak kaldı, uzerine 2. Bebek oldu cok şukğr hala 75ti ama ne kadar dikkat etsem de 72yi bile cok nadir gorebiliyordum, tabi yemek yemeye devam zirve 77 butun gardrop değişti artık uzerime giyecek bulabileceğim mağazalar kısıtlandı 44-46 beden arası gidip geliyorum artık ama yeterli cabam yok. Bir ara yeniden bir zayıflama cayı bulduk kullandık ama bir cacığa yaramadı.
Derken bir gun 3.5 yaşındaki şımarık kızım ayağımda sallanmak istedi, ben de tamam dedim, lay lay lom falan derken benim 13 kilocuk kızım poposuyla diz kapağıma vurdu ve benim dunyam karardı, oturamıyorum kalkamıyorum merdiven cıkıp inemiyorum, oğretmenim ve her tenefus bir binanın 4.Katına cıkıp inmek zorundayım, hayat artık cehennem. Teşhis meniskus yırtığı, ameliyat edilecek kadar kotu değil ama ben perişan vaziyetteyim. Araştırmalarım ve tecrubeli arkadaşlarımın karşıma cıkardığı tek oneri KİLO VER nasıl vereceğim ki diyetisyen deyince tuylerim diken diken oluyor, ben yapamam oyle listeyle yemek hazırlama falan, evde 2 kucuk cocuk var, kocam 106 kilo olmuş zaten diyet listesi mi dinler, hem ben yiyemem oyle haşlanmış sebze falan, tatlılar ne olacak peki ama canım yanıyor, hayatım mahvoldu.
yavaş kilo verme yollarını araştırmaya başladım, cok değil haftada yarım kilo versem yeter diyorum acelem ne ki, yavaş gitsin tam gitsin. Karşıma 1500 kalori 10bin adım kavramı cıktı. Tek yapmanız gereken kontrollu yemek, protein ağırlıklı beslenmeye dikkat edeceksiniz temel nokta bu. Başlangıc 77.7 kalori listelerine bakıyorum, hangi gıda kac kalori aklımda tutmaya calışıyorum, tatlıdan vaz gecmiyorum ama tatlı yiyeceksem o gun onun kalorisini ayırıp ona gore besleniyorum, bazen oyle krizim tutuyor ki oğle yemeği diye gidip baklava yiyorum ama azimliyim yediğimi abartmıyorum ustelik 1500 kalori hic de az değilmiş ac kalmıyorum, gunluk 10bin adımı tamamlamak icin adım sayar indirdim telefonuma okulun merdivenlerinde gezerken 8bini tamamlıyorum zaten bazen aractan eve daha uzak bir yerde iniyorum o mesafeyi de yuruyorum, tartıya cıkmıyorum ama 2 ay kadar tartıya cıkmadan sadece yediklerime dikkat ettim, cok umudum yok ama uğraşıyorum yine de ve 2 ayın sınındatartıda 73u goruyorum yani yaklaşık 4 kilo bu mekemmel benim icin cok fena gaza geldim o sayıyı gorunce bir de kalori sayma programı indirdim telefona yediklerimi yazıyorum surekli, kimi ay 3 gidiyor kimi ay 2 ama gidiyor işte daha ne olsun ki 7 ay sonunda 65i gordum ve hic aclık cekmeden sevdiğim hicbir şeyden vazgecmeden ama az az yiyerek, dizimin ağrısı neredeyse yok oldu, bacaklarım artık beni taşıyabiliyordu, kilo verme surecinde gobek kalca ve bacaklar icin sıkılaştırıcı kullandığım icin hic sarkma buruşma olmadı ama kollarımın sarkacağını akıl edemediğimden onlarda biraz deformasyon kaldı, şu an sporla toparlamaya calılıyorum onları. Tabi 65 yetmedi bana. Ust sınır 65 olmalı 3 kilo da bonusum olsun ha gayretdeyip hedefi 62 yaptım ve aynı kararlılıkla devam ettim. 65 sonrasında vucudum ciddi direnc gosterdi cok zaman aldı 62ye inmek ama başardım hatta hızımı alamadım 61.6yı gordum benim başarmaya başladığımı goren eşim de bana katıldı 17 kilo da o verdi, 89u gordu sonra 5ini geri aldı. Şimdi 85e inmek icin yeniden diyette ben 2.5 yıldır 65in uzerini hic gormedim, 65i gorunce yeniden diyete başlıyorum ama 1 yıl boyunca edindiğim hayat tarzına mumkun olduğu kadar bağlı kalmaya calışıyorum.

Yaşadıklarımdan oğrendiğimi sizinle de paylaşayım, hızlı kilo vermek hicbir zaman başarıya ulaştıran bir yol değil verdiğiniz hızla geri geliyorlar, diyetinizi hayat tarzı haline getirmezseniz asla kalıcı başarı elde edemiyorsunuz cunku bedeniniz o kiloya geri donmeye her zaman hazır. Sizi mutsuz eden hayattan zevk almanızı engelleyen sevdiğiniz şeyleri yemekten vazgecmenizi soyleyen diyetlerle asla kalıcı sonuclar elde edemiyorsunuz. Yavaş yavaş ve sağlıklı kilo vermek ve o kiloda kalabilmek paha bicilmez bir mutluluk, hepinizin yaşamasını diliyorum, sevgiler. Hepiniz hedefinize ulaşırsınız inşallah