Kızlar merhaba inşallah bu yazım ihtiyacı olan herkese bir umut ışığı olur...
Mumkun olduğunca kısa yazmaya calışacağım ki okurken fenaliklar gecirmeyin, bana oyle oluyor da

Koronanin ilk cıktığı zaman eve kapanıp yemek+ yatmaktan başka aktivitemin kalmadığı zaman bir tartildim gozlerime inanamadım tam tamına 79 kg oha dedim bu virus bitecek , sokağa cıkma yasağı kalkacak ama sen ne kıyafetlere ne de kapıya sigamayacaksin kızım yine ozgur olamayacaksın dedim.

Tamam boy 1.74 ama 79 da cok fazla hem enine hem boyuna durumları hic te zarif değil

Soluğu diyetisyende aldım bir tartti 78 geldim cok sevindim o incecik kadın bana boşuna sevinmeyin kilonuz cok fazla dedi (( ben de 79 sanıyordum o yuzden dedim

Sonra verdiği listeyle 76ya duştum bir ayda ve sabitlendi cok uzuldum bu kadar uğraşıyorum bu ne diye ve listeyi de cope attım diyetisyen macerami da

Gelelim 76dan 55e inme macerama ; cok keyifli,huzurlu ve sosyal olduğum bir surec gecirdim ne liste,ne zorlayıcı sporlar,ne de soyutlanma hicbiri yoktu unutun gitsin bunları...

Kendime soz verdim; karşıma cıkan her yiyecekten sadece tadına bakacaktim, yemeklerden ilk aldığım kaşık ile son kaşık aynı tat ise neden cok yiyeyim ki dedim ,felsefemi değiştirdim.

Gurme gibi sadece tadip bıraktım herseyi, canım istediğinde cıktım parkta yurudum hic sarkmadim, bol bol icecek tukettim, sosyal ortamlardan hic kopmadim hersey dahil otel tatillerinde bile aynı kuralı uyguladım zayıflamaya devam ettim yaklaşık 3 ay sonra tartı uzerinde halay cekecektim az kalsın, resmen 18 yaşındaki kiloma donmuştum en başından bakarsak 79dan 55e tam -24 kg

Giyim tarzımı, sacımı herseyimi değiştirdim cevreden cok guzel yorumlar alıyorum lise son oğrencisi sananlar oldu oysa ki lisede oğretmenim

Şuan cok mutluyum kendime inandım, sozumu tuttum zayıflamak icin kimseye muhtac değilmişim kendimden başka onu anladım

Yazım uzun oldu galiba kusura bakmayın...

Formul basit ; Herseyin tadına bak + keyifli bir aktivite yap + hayattan kendini soyutlama = mutlu ol

Bu hayattaki en değerli şey sen sin