Kilo problemim ayağım kırılınca 12 yaşında 1 ayda yiyip alcılı ayakla yatarak 15 kilo alıp 45 den 60 kilo olmamla başladı . Sonra kiloları veremedim 70 oldum . Verdim aldim en son 76 oldum sonra tekrar 69 inip 80 e cıktım evlendiğimde 76 kiloydum daha sonra 82 lere cıkıp bi sure o kiloda kalıp 88 e cıktım diyet yaptım geri indim geri cıktım derken en son tekrar hayatımda hic olmadigim kadar kilo alıp 91 oldum .
Boyum 176 . Bu boy kilolarımı saklamakta yardım etti ama artık 91 i saklayamiyordu.
Sağlık ocağına gidip insulin şeker herşeye baktirdim. Insulin direnci orta duzeyde vardı kan sekerim de biraz yuksek cıktı . Aynaya bakıyordum Allah ım Ben kendime ne yaptım diyordum yuzum sis her yerim sis , hareket etmeye usenen, cikolata hastası biri olarak hergun cikolata yiyip kendimi durduramiyordum.
Hamur işi, fas food cok yiyen biri değilim tek olayım tatlı cikolataydı ve hep kilolarim ondandı . Hergun en az 2 3 buyuk paket cikolata yiyordum . Kendimi durduramiyordum . Yedikce yiyesim geliyor . Yedikce de sisiyordum. Eşim artık cok kotu gorunmeye başladın diyordu. Siyahtan baska kıyafet giymiyordum cunku hicbirşey yakışmıyordu . Alışverişe cıkmıyordum hic . Daha seruvenim bitmedi ama dayanamadim yazmak istedim . Neyse cook uzatmadan devam edeyim . Sağlık ocaginin onerisi uzerine bir diyetisyene gittim. Diyetsyen beni tarttı 91 kilosun dedi sen hic bu kiloda olmamalıydın 75 olursan op başına koy , sen asla kilo veremezsin bu kilolara nasıl cıktın kilo veremezsin sen filan dedi bana. Ben bu olaydan 1 hafta once diyete başladım ama ara oğunlerde minik cikolatalarla diyet yaptığımı sanıyordum. O şokla kadına hic cevap vermedim cıktım ordan zaten oneri de de bulunmadı elime kağıt tutuşturup yolladı .
Bu boyla manken gibi olabilecekken kendimi mahvetmiştim kadının soyledikleri beni cok sinirlendirdi uzulmekten cok gıcık olmuştum . O gun gercekten cok sıkı diyete başladım ve tabi Surekli bırakıp başladığım spora tekrar başladım .mart ayıydı . Spor salonum vardı onceden gittiğim uyeligim bitmişti . Bahar havası dedim acık hava olsun dedim acık havada başladım oraya yazılmadım tekrar .
Ilk gunler cok zordu hem diyet hem spor .
Cikolata tatlı krizine girip ağlıyordum . Karnım cok acikiyordu. Spor desen 3 km yuruyup kalıyordum kaval kemiklerim cok ağrıdı 2 ay boyunca ağrı cektim . Allah ım nasıl yuruyecegim diyordum bacaklarım cok zorlanıyordu zamanla yuruye yuruye alışmaya başladım . Hem sosyellestim. Hergun aynı saatte aynı insanlar yuruyuşe geliyordu selamlasiyorduk. Acık hava psikolojime de iyi geliyordu . Zamanla arttirdim yuruyuşu 4 km 5 km 6 km . Diyete de alışmıştım. Araya ramazan girdi oruc tuttum ama gece 2 de yine spor yaptım . Bırakmadım . Yuruyuşe gidemediğim gunler ya da haftada 2 3 gun yuruyorsam 2 gunde fitness blender in 50 dk cardio videolarini yaptım . Cok etkili muthiş zayıflatıp terletiyor oneririm . Baya zayıflamaya başladım bu şekilde . Ramazandan sonra spor salonuna yazıldım havalarında ısınmasıyla . Ordada kondisyon aletleri ve az agirliklarla incelmeye yonelik programlar yaptım , yapıyorum .
Diyeti kahvaltıda haşlanmış yumurta , omlet , 1 dilim cavdar,1 kk peynir ya da bazen cok yiyemesem de arada denedim sutlu yulaf , bazen vucudu şaşırtmak icin meyve yogurt şeklinde yaptım oğlen ne varsa miktarinda izgara tavuk, kofte , 4 yok kaşığı bulgur vs ya da corba, izgara tavuk,kofte şeklinde değiştirerek yaptım
Akşam salata ,corba, sebze yemeği bazen corba ve protein şeklinde
Ara oğunlerim de sekersiz Nescafe ( granul) ya da meyve ya da turk kahvesi şeklinde yaptım .
Tabi canım cok tatlı istediği zamanlar oldu turk kahvesi cok guzel bastırdı ya da ayda 1 yapabilirsiniz ben bazen kacırıyorum 1 kare bitter acı olsun olabilir .
Menu cesitlendirilebillir tabiki .
Ben 2 haftada bir ya da haftada 1 gun simit yiyorum . Ama yersem dinlenme gunum de de spor yaparak dengeliyorum .
Spor artık kondisyonum cok ilerledi gunde 1000,1500 ip atlayıp, 12 dk hızlı koşu yapıp, 40 dk tempolu yuruyuş yapıp ustune makinalarla hafif ağırlıklarla 15 20 dk calışabilir duruma 5 ayda geldim .
Artık o ilk başta yuruduğum acık havada 2 tur atıp ne yapacağım ben dediğim gunleri anipsayip gulup geciyorum 5 ,6 tur atıp yine oyle yorulmuyorum .. misafirlikte onume cok tatli koyuyorlar en sevdiğim kekleri cikolataları onumde yiyip zorla ısrarla yedirmeye calışıyorlar bir lokma bile almıyorum . Markette asla tatlı almadan cıkmayan ben artık hic bir alisverisimde tatli almiyorum .
Tabiki hic mi yemedim yedim . Ama gercekten kacamaksa arada nadir olarak yaptım . Ama yanlışlıkla istemsiz kacamak değil. Sonuclarina katlanacak şekilde bilerek sınırlı şekilde yaptım . Bi pasta yedim 5 ayda bir kez 3 gun sporla eritebildim o fazlalığı mesela . Bunları goz onunde bulundurarak yapmak gerek kacamakları tabi altını cizerek nadir olarak . Kilo verme hızı yavaşlıyor cunku . Bir işkenceye donusturmemek icin kacamaklar olmamalı .
Insan karar verince herseyi yapar . Şuan 76 kiloyum. Ve hic 76 kiloda bu kadar ince gorunmedim spor cok değiştiriyor insanin vucudunu. 91 den 76 ya 5 ayda gelebildim . Hep oyle takır takır da inmedi kilolarım . Tabiki sabit kaldığı cok oldu 2 ay sabit kalmasıyla uğraştım . Şimdiye kadar tum birakmalarimin sebebi sabit kaldığında kilo veremeyeceğime inanmakti.
Bu sefer birakmamamin sırrı kendimle konusmamdi. 81 82 de 1 ay kaldım ve hep orda takılıp bırakırdım . Bu sefer kendime değişen vucuduna bak tartıda kilo eksilmesede vucudun duzeliyor bırak eksilmesin sen devam et elbet eksilecek sen bırakma bu vucut duzelecek dedim . Bırakırsan alırsın hic bir şeye yaramaz ama birakmazsan mantıken o direnc kırılacak dedim . Ve beslenmemi biraz degistirdim hergun yumurta yiyorsam bikac gun sut ıctim yulafli yedim meyve yedim yogurt yedim kahvaltida. Hergun sebze yiyorsam et yedim . Ve bu şekilde 2 3 hafta sabit kalsa da uzulsem de birakmadim ve kilolar tekrardan gitmeye başladı . Insulin direnci ve sekerim normale dondu . Sporu artık zevkle yapıyorum bazen zevk icin gidiyorum . Diyet artık normal birşey normal yeme gibi birşey benim icin sadece arada canım hamur işi pasta cikolata gibi zararlı şeyleri isteyebiliyor , yiyemedigim icin bazen isyan ediyorum ama yememenin sonucu daha guzel diyorum aynaya bakıyorum motivasyonum artıyor . Arada nadiren de olsa devamlılık icin dediğim.gibi sınırlı yiyip sporu daha fazla yapıp ertesi gun daha hafif beslenip dengeliyorum .
Benim anlatacaklarim şimdilik bunlar . Hedefim 68 , 69 olmak bu sefer olacak biliyorum. Ne kadar yavaş da gitse kilolarım haftada 400 gram 500 gram kadar az da gitse ki oyle gidiyor yine de bırakmak yok .. guzel vucut ozguven demek, alışveriş demek , aynaya bakabilmek , kendini beğenebilmek, mutlu olmak demek .yiyeceklerin esiri olmamaliyiz. Obezitenin eşiğinden donmuş biri olarak şunu diyebilirim ki insanin yedikce yiyesi geliyor , ve hareket etmedikce uyuşukluk artıyor oturdukca oturası geliyor .. Ve insan kendine alıştığı icin 90 da olsa 100 de olsa bi sure sonra normal geliyor ve aylar gectikce ustune ekleniyor eklendikce biz ona alışıyoruz ne kadar kilolu olursak olalım normal gelmeye başlıyor . Ama normal değil . Kilo demek şeker hastalığı, damar tıkanıklığı, kalp krizi ve bircok hastalık demek .. biz oyle guclu varlıklar olarak yaratılmışız ki istersek yapamayacağımız şey yok .. şukur ki rabbim oyle bir guc, sabır vermiş ki irademizi istediğiniz gibi yonetebiliriz..
Cikolatasız asla yapamam diyen ben onumde yeseler de umursamiyor, almıyor, artık yemiyor , ve aramıyorum cunku vucudumun ona ihtiyacı yok sadece bir alışkanlık biliyorum .
Siz de yapabilirsiniz .
Kilo sana yakışıyor, boyle daha tatlısın yalanlarına inanmayın.. Kilo kimseye yakışmıyor.. Kilo yağ demek .. kotu goruntu, sağlıksız bir vucut demek ..

Umarim 69 kilo halimi de paylaşmak nasip olur . Eylul gibi olurum umuyorum

Guncel 20 eylul 2019 72.6 kg
Malesef hala 69 olamadım kilo vermem aşırı yavaşladı spor diyet devam