Kızlar bizzat deneyimimi paylaşıyorum sizlerle.3 ay icinde 5 kilo verdim. Mutluyum. Eski halime az kaldı.=) darısı hepinizin başına.

işin ozunde unlu, yağlı, şekerli, hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak var. Cok klişe ama Gercekten etkili.Hayatınızdan vucudunuzun aslında ihtiyacı olmayan şeyleri cıkarıyorsunuz.

Ektra olarak bir baskulunuz her zaman yanıbaşınızda olsun. Her gun akşam yemeklerinden once mesela ev kıyafetlerinizi giyerken olabildiğiniz en sade kıyafetle kilonuzu tartın. Hergun yaptığınızda inanılmaz bir farkındalık yaratıyor bilincli oluyorsunuz.

taktikler

* Kahvaltıyı ve akşam yemeklerini duzenli yapın
* Oğle yemeklerini bıraktım onun yerine ara ara meyve tuketiyorum. Mesela akşama kadar 2 elma 1 maden suyu tuketiyorum (bişeyler yemek isteyince meyve yiyorum, icmek isteyince de doğal maden suyu iciyorum aromasız olanlardan. Ac hissetmiyorum kendimi ve eve gittiğimde her gun biraz daha hafiflediğimmi hissediyorum. Boylelikle hazır yiyeceklerden de uzak kalmış oluyorum.
* bol bol su tuketin cildinize de cok iyi geliyor.
* Malzemesinde un olan her turlu gıdadan uzak durun. Ekmek - pasta - borek - makarna vs... Şahsen ben kahvaltıda tost ekmeklerinin yarısı kadar falan yiyorum. (tam tahıllı olanlarını genelde tercih ediyorum) Oğle ve akşamları hic ekmek tuketmiyorum. Kırk yılda bir gezmeye gidersem ikramlardan da abartmamak koşuluyla yiyorum.
* Pilav tuketiminizi mumkun olduğunca azaltın.
* Hicbir şekilde cayda kahvede vs. şeker tuketmeyin. Gazlı icecek icmeyin. Hazır meyve suyu tuketmeyin. Eğer recel seviyorsanız sizde benim gibi mumkunse ev yapımını tercih edin ve 3-4 cay kaşığını gecirmemeye gayret edin cunku cok guzel ama cok şekerliler
* Mumkunse kahvaltıda yeşilcay tuketin. Antioksidan etkisi var.
* Fastfood dan kesinlikle uzak durun! bu cok onemli.
* Peynir yoğurt sut gibi yiyecekleri yarım yağlı mumkunse yağsız tuketin.
* Bol bol yeşillik ve meyve dahil edin hayatınıza.
* Yemeklerinizi mumkun olduğunca az yağlı yapın (eğer yapabiliyorsanız hic yağ koymayın, vucudumuzda zaten yağ var neden fazlasını alalım ki..) Buna ornek olarak şunu vermek istiyorum. Ben kızarmış biberi yoğurtlayarak yemeye bayılırım. Onceleri yağda kızartırdım. Şimdi biberleri az miktarda suda haşlayıp yoğurtlayarak yiyorum ve tadında hicbir değişiklik olmuyor. Hala cok guzel... Et yemeklerinde hic yağ kullanmayın cunku etlerde zaten yağ oluyor ister istemez.
* Tuz, Cips, yağlı cerezler , cikolata gibi şeylerinde tuketimini sınırlarsanız bakın kilolar nasıl gidiyor.

Not: Bunların yanına eğer yapabiliyorsanız havalarında ısınmaya başladığı bu gunlerde akşamları eşlerinizle yapacağınız yuruyuşler (gezinti amaclı bile olsa etkili) ektra keyif ve spor olur Seviyorsanız yuzun, plates hareketlerini evinizde calışın (artık internette cok video var bu konuda) yada diğer sporlarla ilgilenin. spor yapın ki vucudunuz kilo verirken sarkmasın.