Dunyaca unlu milyarder Elon Musk, sonunda 44 milyar dolara Twitter ’ı satın aldı. Tabii kovduğu insanlara odeyeceği tazminat ile bu fiyat herhalde 50 milyar dolara yakınlaşmıştır. Bildiğiniz gibi Musk ’ın kovduğu isimlerden biri de Twitter ’ın CFO ’su (Mali İşler Muduru) Ned Segal.
Kendisi gectiğimiz Cuma gunu, Elon Musk ’ın Twitter ’ı satın alması surecinin tamamı ve insanları gelir gelmesi kovması uzerine Twitter uzerinden uzun bir flood yazarak isyan etti. Gelin o isyanın cevirilerini sizlerle paylaşalım.
Twitter ’ın eski CFO ’su, Twitter ’dan isyan etti
“Gectiğimiz Perşembe gunu itibariyle Twitter ’da 5 yılımı doldurdum. Bu kadar muhteşem, internetin şehir merkezini inşa eden bir insan grubuyla calışma fırsatını bulduğum icin muteşekkirim. İş henuz tamamlanmadı ancak buyuk bir ilerleme kaydettik.”

“Twitter icin umutluyum. En kaliteli olduğu zamanlarda Twitter, bilgi ve iletişimi demokratize ediyor, guvenilirlik sağlıyor ve bilginin eşit dağılımını gozetiyor. Bu iş icerisinde olanların sorumlulukları cok fazla. Onlara guc, bilgelik ve vizyon diliyorum.”

“Binlerce insanın calışması sayesinde kullanıcı sayımızı ve gelirleri ikiye katladık. Tum dunyadaki haber, spor, politika, muzik, eğlence, ticaret ve cok daha fazla konu başlığının merkezi olduk. $TWTR ’ın değerini ise 17 dolardan 54.20 ’ye yukselttik.”

“Yine de dijital reklamlar; ekonomi, doğrusaldan dijitale geciş, kamu politikası ve reklam ekosisteminin yonlendirdiği bir yol ayrımında. İnsanlar erişim icin gizlilik ticareti yapmaya alışkın hale geldiler ve dijital reklamlar olgunlaştıkca daha az platform daha fazla bilgiye ve kontrole sahip olabilir.”

“Şu anda son kullanıcının kullandığı internet 30, Twitter ise 16 yaşında. Yazılı basında da yanlış bilgiden nasıl kurtulunur mevzusunun oğrenilmesi ve bir standart oluşturulması on yıllar aldı. İnternet normları da hala gelişmekte ve ben bu konuda iyimserim.”

“Son 6 ay, 48 yılda geliştirdiğim mental sağlığımı iliğine kadar zorladı. Zamanın zorlu ve ongorulemez olduğu, yorulduğumuz veya butunluğumuzun sorgulandığını hissettiğimiz zamanlarda cok şey oğreniyorsunuz. Ekibimiz nazik, saygılı ve kararlı kaldı. Onlar benim omur boyu arkadaşlarım oldular.”

“Son 5 yıl kariyerimin en tatmin edici donemi oldu. Twitter'ın insanları, potansiyeli ve onemi. Teknoloji, siyaset ve kulturdeki değişimler. Bunu atlatmak zor olacak… ama dinlendikten sonra tekrar deneyeceğim! “