Japonya'nın Kurobe Aqua Fairies takımında forma giyeceği icin cok heyecanlı olduğunu soyleyen Tuğba, neden Japonya'yı tercih ettin? sorusuna ise "VakıfBank doğduğum buyuduğum bir kulup, 13 yaşından beri bu camianın parcasıyım. Ama artık bir yolculuk yapmam gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
Japonya dışında başka takımlardan da teklif aldığını soyleyen Tuğba "Kalbimin sesini dinlemek istedim. Japonya'yı tercih ettim" dedi.
"Bir sporcu olarak Japonya'da Tuğba'yı değil, ulkemi temsil edeceğim. Bu bence ayrı bir sorumluluk. Bu sorumluluk beni ayrıca motive ediyor aslında" diyerek omuzlarındaki buyuk sorumluluktan da bahsetti.
Niye İtalya değil de Japonya'yı tercih ettin ? sorusuna ise "Biz bu kararı bir anda vermedik. Uzun bir sure duşunduk. Ailem, ben, menajerim etkenleri konuştuk. Japonya'nın takımlarını izledik. Japonya'ya daha yakın oldum" diyen Tuğba Şenoğlu yurtdışına gitme sebebinin ise " Genelde Turkiye Ligi'nde smacorlerimizin hepsi yabancı oluyor. Bu sefer biz bir tık geri planda kalıyoruz. Daha cok oynamalıyız. Ama şu an bu Turkiye'de olmuyor. O yuzden yurtdışına gitmek durumunda kalıyor insanlar" ifadelerini kullandı.
Gecen sezon oynanan VakıfBank- Fenerbahce Opet final serisinde gosterdiği performansla takımının şampiyon olmasına katkı sağlayan Tuğba, sonraki surecte ilk altı da başlamamasına cok uzulduğunu soyledi.
Filenin Sultanları ile Milletler Ligi'nde mucadele ettikten sonra Dunya Şampiyonası kadrosunda neden yer almadığını sorduklarında Tuğba Şenoğlu "Hocanın kararı, takdir hocanındır. ona bir şey soyleyemezsin. Ama ben yine hazır olmak zorundayım. Beni yine isterlerse, ben yine orada hazır bir şekilde olurum. O yuzden Milli Takım benim icin bambaşka bir şey" ifadelerini kullandı.
Hedefleri arasında da 2024 Paris Olimpiyatlarının olduğunu soyleyen Tuğba, ayrıca kendisini geliştirmek icin adımlar attığını ve profesyonel danışmanlık aldığını soyledi.
Eşinin sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar sorulunca "Bence yanlıştı. Biz bunu konuşup aramızda hallettik. Benim haberim yoktu. O yuzden geride bıraktık bunu" şeklinde konuştu.