Uzun zamandır beklenene an nihayet geldi. Turkiye ’nin Otomobili Girişim Grubu ya da bilinen adıyla Togg, Turkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli icin seri uretim faaliyetlerini başlattı. Biz de SDN ekibi olarak Gemlik tesisinde duzenlenen etkinliğe katılım sağlayarak her bir adımı anbean sizlerle paylaştık. İşte seri uretim bandından cıkan ilk Togg otomobiller, ozellikleri ve fiyat acıklaması…
[h=2]Togg C-SUV seri uretim bandında! Hakkında bilinen her şey[/h] Devam eden Togg canlı yayınını yukarıdaki bağlantı uzerinden izleyebilirsiniz.
Anadolu Grubu (yuzde 23), BMC (yuzde 23), Turkcell (yuzde 23), Zorlu Holding (yuzde 23) ve TOBB (yuzde 8) ortaklığında kurulan Togg, bugun fikri ve sınai mulkiyet hakları Turkiye’nin elinde olan yerli ve milli ilk elektrikli otomobil modelini seri uretim bandından cıkardı. SDN ekibi olarak katılım sağladığımız etkinliği yukarıdaki bağlantı uzerinden izleyebilirsiniz.
Togg ve THY el sıkıştı! Ucmadan Mil kazanın Togg ozellikleri Togg ilk etapta C segmentte yer alacak 2 farklı SUV uretecek. Araclar temel olarak aynı altyapıya sahip olsalar da tasarımsal bazı farklar soz konusu. Orneğin 150 kW tek motor seceneğine sahip versiyonun on ızgarası biraz daha sade olacak. Hızlanma ve menzili tarafında ise 300 kW cift motorlu dort ceker versiyonun gore biraz daha performans tutkunlarına hitap edeceğini goruyoruz.
Şirketin CEO’su Gurcan Karakaş’ın da belirttiği gibi Togg yalnızca otomobil uretiminde ilerlemiyor. Aynı zamanda yenilikci teknolojiler alanında da oncu olmayı hedefliyor. Buna mobilite cozumleri, buyuk veri, siber guvenlik, fintech, blok zinciri, oyunlaştırma, akıllı şebekeler ve mobilite servisleri gibi stratejik alanlar da dahil.
Aynı zamanda otomobilin icerisinde yer alan surucu takip sistemi sayesinde anlık olarak şoforun nabzı ve hayati verileri izlenebilecek. Ek olarak otomobil dışarısında bulunan sensorler ve kameralar da hem otonom suruş hem de surucu asistanı olarak gorev yapabilecek.
Bilinen teknik ozellikler ise şu şekilde:
OzelliklerAcıklanan verilerMotor150 KW/ 300 KWBeygir gucu200 HP/400 HP0-100 hızlanma