Malatya'da Yurdagul Ozvardar, 2 ay once ağır zihinsel engeli bulunan 19 yaşındaki yeğeni Abdurrahman C.'yi tedavisine iyi gelebileceği duşuncesiyle ozel bakım ve rehabilitasyon merkezine kaydettirdi. Ozvardar, iddiaya gore 1 ay once yeğeninin vucudunun ceşitli yerlerinde yanıklar ve morluklara rastladı. Ozvardar, hastaneye goturduğu engelli yeğeni icin darp raporu alırken, kurum hakkında da savcılığa suc duyurusunda bulundu. Yaşananlarla ilgili Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu tarafından inceleme başlatıldı. Yurdagul Ozvardar, savcılığa verdiği ifadesinde, şunları kaydetti:
"Abdurrahman C. benim yeğenim olur. Abdurrahman'ın annesi yaklaşık 3 yıl once vefat etti, o nedenle yeğenimin vasisiyim, şimdiye kadar ben bakıyordum ancak sağlık problemlerim nedeniyle ozel bakım merkezine verdik. Ancak, yeğenime orada şiddette bulunmuşlar burnu ve ağzı patlamıştı bunun icin kollukta ifade verip, şikayetci olduk. 22 Ekim tarihinde diğer kardeşim ziyarete gittiğinde yeğenimin parmaklarında yanıklar olduğunu ve su topladığını gormuş. Bunun uzerine merkeze gittim ve yeğenimin bu duruma nasıl geldiğini sordum. Ancak bakım evinin sahibi bana 'yeğenimin parmağım emerek bu hale geldiğini' soyledi. Yeğenimi darbedip, bu hale getiren şahıs ya da şahıslardan davacı ve şikayetciyim." Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu'nden de yazılı acıklama yapıldı. DHA'nın haberine gore, acıklamada, konuya ilişkin inceleme başlatıldığı belirtilerek, "Yapılan incelemenin sonucunda İl Mudurluğumuzce bakım merkezinde şiddet uyguladığı iddia edilen bakım personellerinin işine son verilmiş olup, 17.10.2022 tarihinde Valiliğimiz tarafından konuyla ilgili olarak idari soruşturma kapsamında muhakkik gorevlendirilmiştir. Yine aynı tarihte İl Mudurluğumuz tarafından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suc duyurusunda bulunulmuştur. İlgili kuruluş ile ilgili idari ve adli soruşturma devam etmektedir." denildi.