Gectiğimiz sezon Fenerbahce formasıyla gosterdiği başarılı performansla pek cok Avrupa kulubunun radarında giren Kim Min-Jae, sezon başında 18 milyon Euro karşılığında Napoli'ye transfer olmuştu. 25 yaşındaki savunma oyuncusu, İtalya'da yayın yapan La Rebubblica'ya carpıcı acıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
"TURKİYE'DEKİ MACERAMDAN SONRA BU FIRSATI KACIRAMAZDIM"
"Napoli benim icin buyuk bir şanstı ve Turkiye'deki maceramdan sonra bu fırsatı kacıramazdım. En iyi teklifi Napoli'den aldım ve kabul etmek icin bir an bile tereddut etmedim. Ben de boyle baş dondurucu ve heyecan verici bir yukseliş beklemiyordum. Serie A'da ve Şampiyonlar Ligi'nde lideriz, uc ay icinde yaşadıklarım beklentilerimin cok otesine gecti."
"ANI YAKALAMAYA CALIŞIYORUM"
Goğsundeki 'Carpe Diem' (Anı Yakala) dovmesiyle ilgili; "Her zaman sahada anı yakalamaya calışıyorum. Carpe Diem, Kore'de cok kullanılan bir tabir ve benim futbol felsefemi en iyi şekilde ozetliyor."
"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA EMİNİM"
"Harika bir takım olsak bile hemen bu sonucları alacağımızı hayal edemezdim. Napoli'nin tarihini yeniden yazmak istiyoruz. Aldığımız ust uste 12 galibiyet bize doğru yolda olduğumuzu goseriyor. Şehrin 30 yılı aşkın bir suredir şampiyonluk beklediğini biliyorum ve Scudetto'yu (İtalya'da şampiyonlara verilen unvan) kazanacağımızdan eminim."
"AYIN OYUNCUSU OLMAYI BEKLEMİYORDUM"
"Bana ligde ayın oyuncusu odulunu kazanan ikinci defans oyuncusu olduğumu soylediler. İtalyan futboluna adapte olmak ve Spaletti'nin benden istediklerini yapmak icin elimden geleni yapmama rağmen bunu beklemiyordum. Oğrenecek cok şeyim var."
"UZERİMDE BUYUK BİR YUK VAR"
"Omuzlarımda buyuk bir yuk hissediyorum cunku Koulibaly bir Napoli efsanesiydi ve onun yerine gelmek taraftarlara ve takım arkadaşlarıma karşı bana buyuk bir sorumluluk yukledi."
"KORE'DE BENİM KADAR HIZLI SAVUNMA OYUNCUSU COK AZ"
"Kore'de cok sayıda guclu savunma oyuncusu var ama benim kadar hızlısı cok az. Bu yuzden lakabım Canavar. Birkac yıldır ikinci favori sporum olan bisikletle antrenman yapıyorum."
"İDOLUM SERGIO RAMOS"
"Sergio Ramos'a hep hayran olmuşumdur. Onun videolarını izleyerek ondan cok şey oğrendim. Onun izinden gitmek istiyorum."
"EN COK JUVENTUS'U YENMEK İSTİYORUM"
"Kendi adıma konuşmak gerekirse en cok yenmek istediğim takım Juventus. Napoli taraftarının onları hic sevmediğini biliyorum."