Turkiye, otomotiv sektorunde 'ben de varım' dedi. O buyuk gun geldi, cattı. Turkiye'nin otomobili Togg'un uretim ussu olan Gemlik fabrikasının acılışı bugun yapılacak. TOGG CEO'su Mehmet Gurcan Karakaş, Gemlik'teki fabrikada acılış oncesi onemli acıklamalarda bulundu. Gazetelerin aracın fiyatı ne olacak sorusuna Karakaş,
"Gunumuz dunyasında hicbir şirket 5 ay sonrası icin fiyat acıklamaz. 1. ceyreğin sonunda trafiğe cıkacağımız icin ona gore planlıyoruz." ifadelerini kullandı. Aracın renkleriyle ilgili detaylar veren TOGG CEO'su Karakaş
"Aracın renkleri Turkiye'nin renklerinden secildi. Her adımı şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaştık. Gemlik'teki tesiste bugun ilk seri uretim arac banttan inecek." Kampusle ilgili ayrıntılarveren Gurcan Karakaş,
"Akıllı cihazdan bahsetmiştik. Kuresel boyutta rekabet edebileceğinden bahsettik. Biz bunları adım adım hayata gecirdik. Bugun Gemlik Kampusumuzde, teknoloji kampusumuzde seri imalata hazırlığımızın, ilk aracların banttan indiği gune geldik." diye konuştu. TOGG CEO'su Mehmet Gurcan Karakaş'ın acıklamalarından one cıkan satır başları ise şu şekilde:
"Peki biz buraya neden kampus diyoruz arkadaşlar? Bunu izah etmek isterim. Her şeyden once burası otomobilden fazlasıysa bir akıllı cihaz ekosistem merkezi ise o zaman zaten bir uretim, imalat merkezi olamaz. Dolayısıyla biz burada muhendisliğimizi, prototiplerimizi, tasarımlarımızı… Her şeyi bir catı altında yapabildiğimiz, yapabileceğimiz bir kampus olarak goruyoruz.İsmini o yuzden TOGG'un Gemlik'teki teknoloji kampusu olarak koyduk. Gun icerisinde sizlere biraz daha detaylı olarak aktarmak istiyoruz."