Sosyal medya devi Twitter, calkantılı bir surecin ardından Elon Musk tarafından satın alındı. Son gunlerin en populer platformunda yenilenme calışmaları başladı. Elon Musk’ın uzerinde durduğu bazı konularda sosyal medya devi Meta, yardım eli uzatmaya hazır.
[h=2]Meta Gozetim Kurulu, Elon Musk’a yardım teklifi sundu[/h] Facebook ve Instagram iceriğini değerlendiren icerik denetleme ekibi Meta Gozetim Kurulu, yeniden yapılanma sureci icin yardım etmeye hazır olduğunu Elon Musk’a iletti. Musk, platform icinde nefret soylemleri bot hesaplar gibi bazı iceriklerin azaltılmasına ilişkin bir girişim icerisinde. Kurul tam da bu noktada şirketin ihtiyacı olan desteği sunacak.

Elon Musk, şupheli icerik ve yasaklı hesaplar gibi konularda kararlar almak icin bir Twitter Denetleme Konseyi kuracaklarını soyledi. Meta Gozetim Kurulu ise kurulacak bu ekibe bir anlamda yol gosterecek. Ote yandan Elon Musk’ın Twitter’ı alması bircok alanda etkisini gosterdi.
[h=4]Musk koşeye sıkıştı! Otomobil ureticilerinden Twitter tepkisi[/h] Bilindiği uzere Elon Musk, konumu itibariyle kripto para piyasasında yonlendirici bir etkiye sahip. Kısacası daha once yapmış olduğu acıklamalarla kripto paraların değer kazanmasına ve aynı zamanda cakılmasına da neden oldu. Son olarak Twitter’ı satın alması ile birlikte Dogecoin, yuzde 35 oranında yukseldi.

Fenomen iş adamı, Twitter şirketini satın almasının ardından keskin kararlar aldı. Şikret portfoyune Twitter’ı da ekleyen Musk, ilk icraatını
CEO Parag Agrawal, finans şefi
Ned Segal ve hukuk sorumlusu
Vijaya Gadde dahil bazı ust duzey yoneticilere kapıyı gostererek yaptı.