[h=2]Elon Musk Twitter’ı satın aldığını acıkladı[/h] Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması uzun zamandır gundemi meşgul ediyordu. Elon Musk’ın gectiğimiz aylarda Twitter’ı satın almak icin bir teklif yapmıştı. Başarılı iş insanı daha sonra ise Twitter’daki bot hesaplar nedeniyle teklifini geri cekmiş ve bircok tepki cekmişti. Sonunda ise iki taraf anlaşmış gibi gorunuyor.
Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS
— Elon Musk (@elonmusk) October 27, 2022
Elon Musk, Twitter’ı satın alması ile birlikte sosyal medya uzerinden bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda Twitter’ı neden satın aldığına dair de onemli acıklamalar bulunuyor. Unlu iş insanı yaptığı uzun acıklama ile birlikte Twitter’ı satın alma surecini ve nedenlerini paylaştı.
[h=4]Elon Musk, Twitter calışanlarını işten cıkaracak mı?[/h] İşte Elon Musk’ın acıklamaları:
“Twitter’ı satın alma konusundaki motivasyonumu paylaşmak icin bireysel olarak ulaşmak istedim. Twitter’ı neden satın aldığım ve reklamcılık hakkında ne duşunduğum konusunda cok fazla spekulasyon yapıldı. Coğu yanlış cıktı.
Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanc yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği icin onemli bir faktor olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret ureten ve toplumumuzu bolen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına ayrılması buyuk bir tehlikedir.
Bitmek bilmeyen tıklama arayışında olan geleneksel medya, parayı getirenin bunun olduğuna inandıkları icin, bu kutuplaşmış aşırı ucları korukledi ve besledi. Ancak bunu yaparken diyalog fırsatları kaybedildi.
Bu yuzden Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı icin yapmadım. Daha fazla para kazanmak icin yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek icin yaptım. Ve bunu alcakgonullulukle yapıyorum ve tum cabalarımıza rağmen başarısızlığın cok gercek bir olasılık olduğunu kabul ediyorum.
Bununla birlikte, Twitter acıkcası, her şeyin sonucsuz bir şekilde soylenebileceği, herkes icin ozgur bir cehennem ortamı olamaz! Yasalara bağlı kalmak ile birlikte platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı, tercihlerinize gore istediğiniz deneyimi secebileceğiniz, orneğin film izlemek veya ceşitli video oyunları oynamak gibi.
Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine cok inanıyorum; size varlığından hic haberdar olmadığınız, ancak sizin icin doğru olan bir hizmet, urun veya tıbbi tedavi reklamlarda karşınıza cıkabilir. Bunu gercekleştirmek icin Twitter kullanıcılarına ihtiyaclarıyla mumkun olduğunca alakalı reklamlar gostermek oldukca onemli.. Alaka duzeyi duşuk reklamlar spam’dır, ancak alaka duzeyi yuksek reklamlar aslında iceriktir!
Temel olarak Twitter, markanızı guclendiren ve işletmenizi buyuten, dunyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkur ederim. Birlikte olağanustu bir şey inşa edelim.“

Yaşanan son gelişme ile birlikte artık Twitter-Elon Musk karmaşası da son bulmuş gibi gorunuyor. Peki siz Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.