Tesla CEO’su milyarder girişimci Elon Musk, Twitter hesabından Twitter’ı neden satın aldığıyla ilgili ayrıntılı bir acıklama yayımladı.
“Twitter’ı satın alma konusundaki motivasyonumu kişisel olarak sizlerle paylaşmak istedim. Twitter’ı neden satın aldığım ve reklamcılıkla ilgili ne duşunduğum hakkında coğu yanlış cıkan cok fazla spekulasyon yapıldı.” diyen Musk, ifadelerini şoyle surdurdu:
“Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanc yelpazesindeki insanların şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışabilecekleri ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği adına onemli olmasıdır. Şu anda sosyal medyada daha fazla nefret uretiminin yanı sıra toplumumuzun aşırı sol ve aşırı sağ yankı odaklarına bolunmesi konusunda buyuk bir tehlike var. Geleneksel medyanın buyuk bir bolumu, bitmek bilmeyen tıklama arayışında parayı getirenin bu olduğuna inandıkları icin bu kutuplaşmış aşırı ucları korukledi ve besledi fakat bunu yaparken diyalog fırsatı ise kaybedildi. Bu nedenle Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı icin yapmadım. Daha fazla para kazanmak icin yapmadım. İnsanlığa yardım etmek icin yaptım.”
Guncellenecek…
Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS
— Elon Musk (@elonmusk) October 27, 2022