Katlanabilir telefon denildiğinde ilk akla gelen marka olan Samsung uc yıl once Galaxy Fold modelini duyurmuştu. 2019 yılında kullanıcı karşısına cıkan bu telefon, 7.3 inc buyukluğunde katlanabilir ve 4.6 inc buyukluğunde kapak ekranına ev sahipliği yaparken, gucunu Snapdragon 855 işlemciden alıyor.
Kullanıcıyla buluşan ilk katlanabilir telefonlardan Galaxy Fold icin uzucu haber geldi. Gunumuzde yerini Galaxy Z Fold 4 modeline bırakan telefonun, artık işletim sistemi guncellemesi almayacağı duyuruldu.
Samsung Galaxy Fold, Android guncellemesi almayacak Android 9 Pie işletim sistemi ile kutudan cıkan telefon hali hazırda Android 12 işletim sistemi ve One UI 4 arayuzu ile kutudan cıkıyor. Kullanıcılar bu telefonun Android 13 guncellemesini alıp almayacağını merak ediyordu, resmi acıklamanın gelmesi ile Android 13 ve One UI 5.0 hayalleri suya duşmuş oldu.
Samsung bu cihaz icin işletim sistemi guncellemesini kesiyor olsa da, bir yıl boyunca guvenlik yamaları sunmaya devam edecek. Boylece cihaz guvenlik risklerine karşı korunacak. Bunun yanı sıra hali hazırda piyasada olan Galaxy Z Fold ve Z Flip modelleri gelecek yıl Android 14 guncellemesini alacak.
Katlanabilir telefonlara ilgi duyuyorsanız, Samsung’un en guncel amiral gemisi olan Galaxy Z Fold 4 modeline goz atmanızı tavsiye ederiz. Aşağıdan Z Fold 4 on inceleme videomuza goz atabilirsiniz;
[h=4]Samsung Galaxy Z Fold 4 on inceleme![/h]