Kripto paralardaki duşuşler devam ederken bu alandaki yatırımlarının onemli bir bolumunun de Web sektorune olması dikkat cekiyor. Bircok girişim sermayesi şirketi bu alanda yuzmilyonlarca doları Web3 tarafına akıtırken dunyanın en buyuk kripto para borsalarından biri olan Crypto.com’un COO’su Eric Anziani bu durumun onemine değindi.
“Dijital kimliğin kontrolu kişide olacak” Guney Kore’nin Nusan şehrinde katıldığı bir blok zinciri konferansında konuşan Anziani, oyun ve NFT sektorlerindeki gelişimlerle ilgili şunları soyledi:
“Oyun oynadığında artık bir varlık kazanıyorsun. O varlık senin emeğinin karşılığı oluyor. Sen bu varlığı diğer oyunlarda da kullanmaya başlayabilirsin. Her oyunda kullanabilirsin. NFT’lerde ise dijital varlığın sahipliği durumu soz konusu. Kendi kimliğin ve verilerinin sahibi sensin. Bu iki unsurun da kontrolu sende… Bir kullanıcı olarak ceşitli platformlarda NFT sayesinde dijital kimliğinin kontrolune sen sahip oluyorsun… Dolayısıyla Web3 geleceğinin ben NFT’ler ve oyunlarda olduğunu duşunuyorum”
Busan kripto şehri olmaya doğru gidiyor Gectiğimiz haftalarda Huobi borsasıyla da bir anlaşma imzalayan Busan şehri belediyesi şimdi de Crypto.com borsasıyla bir ortaklık kurdu ve arkasında şehir yonetiminin olduğu ilk borsanın burada kurulması icin anlaşma sağladı.
Anlaşmayla ilgili konuşan Anziani, “Guney Kore’de bircok ortaklık kurduk. Yaptıklarımızı piyasaya kazandık ve doğru yolda olduğumuzu duşunuyorum” dedi.
Busan şehri son donemdeki metaverse ve Web3 adımlarıyla on plÂna cıkıyor. Busan ayrıca Guney Kore’nin en buyuk ikinci şehri konumunda…