Kemerburgaz Kampusu'nde gercekleştirilen lansmana Okyanus Koleji Genel Muduru Lokman Demiray, Sportif Direktor İbrahim Cengiz, kolej yoneticileri, oğretmenler ve oğrenciler katıldı. Yeni sezon oncesi milli futbolcular, basketbolcular ve voleybolcuların da mesajları lansmanda izletildi. Eczacıbaşı Dynavit ekibinden Beyza Arıcı ve Yaprak Erkek, Anadolu Efes'ten Rodrigue Beaubois ve Doğuş Balbay, Ankaragucu'nden Taylan Antalyalı, Portekiz'in Braga takımından Serdar Saatci, Beşiktaş'tan Salih Ucan ve eski milli futbolcu Mehmet Topal, oğrencilere başarılar diledi.
LOKMAN DEMİRAY: BU LİGLERLE BERABER COCUKLAR BİR TAKIM OYUNUNU, BAŞARABİLME DUYGUSUNU VEYA YENİLME DUYGUSUNU DENEYİMLEYECEKLER
Sporcuların mesajlarının ardından kursuye gelen Okyanus Koleji Genel Muduru Lokman Demiray, "Gecen seneki sportif ligler muhteşemdi. İnşallah bu liglerle beraber cocuklar bir takım oyununu, başarabilme duygusunu veya yenilme duygusunu deneyimleyecekler" dedi.
Demiray, oğrencilerinin mezun olduktan sonra sanat veya spor alanlarının bir branşında uzmanlaşmasını hedeflediklerini belirterek, "Hep bir hayalimiz vardı. Oğrencilerimizin bizden mezun olduklarında bir sanat alanında hobi yeteneği oluşsun istiyorduk. Spor alanında da amator duzeyde de olsa kendini ifade edebileceği, mucadele edebileceği bir branşta uzman olsun istedik. Hep hayalimiz buydu. Cok şukur bu hayalimiz yavaş yavaş gercekleşmeye başlıyor. Bizden mezun olan cocuklarımız, bir halı saha macına gittiğinde, bir basketbol macına gittiği zaman o takımda yer alabilecek duzeyde oynayabilecek, o işten keyif alacak, bizim gibi aktif iş hayatına katıldığında da dinlenme merci, kendini ifade edebilme mercine sahip olması gerektiğine hep inandık. Oğretmenlerimiz ve yoneticilerimiz buna cok iyi on ayak oldular. Bu vizyonu butun gayretleriyle ayakta tutmaya ve daha da ileriye goturmeye calıştılar. Bunu da arkadaşlarımızın başardığını gururla soyleyebiliyoruz. Bircok alanda dunya şampiyonluğu ve Turkiye şampiyonluğuyla arkadaşlarımız bizleri gururlandırdı.
Gecen seneki sportif ligler muhteşemdi. İnşallah bu liglerle beraber cocuklar bir takım oyununu, başarabilme duygusunu veya yenilme duygusunu deneyimleyecekler. Kazanmak ve kaybetmek, ikisi de değerli duygular. Mucadele edip sorumluluk alacaklar. Bu senenin gecen seneden daha iyi olacağına duşunuyoruz. İnşallah bu lig, seneler sonra ABD'nin kolej liglerine yakın bir seviyede olacaktır. Biz bu yoldan vizyon olarak hicbir zaman vazgecmeyeceğiz. Boyle kadrolarımız ve boyle guzide oğrencilerimiz olduğu surece de sonuna kadar destekleyeceğiz. Sonuna kadar da gururlanacağız. Onumuzdeki haftalarda da bu ligi heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Genel Mudur Lokman Demiray, DHA'ya verdiği roportajda da, organizasyonda 412 takımından yaklaşık 4 bin 120 sporcunun mucadele edeceğini vurgulayarak, şunları soyledi;
"Bu sene ikincisini duzenlediğimiz organizasyonda 412 takım yarışacak. Her hafta 2 saat kulup, 2 saat yetenek derslerimiz var. Kulup derslerimizde sportif kulupler yer alıyor. Bu sportif kuluplerde oğrencilerimizin bir sportif branşta uzmanlaşmasını hedefliyoruz. Bu organizasyonla da taclandırmış oluyoruz. Bu sene 412 takım ve yaklaşık 4 bin oğrenci bu kolej liginde mucadele etmiş olacaklar. Yaklaşık 16 branşta kulubumuz var. Takım oyunları ve bireysel sporlar olmak uzere futbol, okculuk, doğa sporu, aikido, yuzme, basketbol ve voleybol branşlarından da bir lig oluşturulacak.
Burada amacımız; kazanmayı da kaybetmeyi de oğrenmeleri, bir takım ruhu oluşturmaları. Oğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri bir platforma imkan tanımak icin bu organizasyonlar cok verimli oluyor. Gecen sene de cok verimini aldık. Bu sene de inşallah daha guzel bir şekilde devam etmiş olacağız ve bu Okyanus Kolejleri'nin artık bir geleneği haline gelecek."
Bahceşehir Kampusu'nde 10. sınıfa giden Onuralp Ozat, liglere basketbol branşında katılacağını ifade ederek, "Erken yaşta kazanmanın ve başarmanın nasıl bir his olduğunu, aynı zamanda da kaybettiğimizde bununla nasıl başa cıkacağımızı bize oğrettiği icin bu ligleri bir ayrıcalık olarak goruyorum. Bence hayat bir yarış, bu şekilde kendimizi mucadeleye ve rekabete hazırlamamız guzel bir deneyim olacak. Basketbolda da Furkan Korkmaz'ı ornek alıyorum diyebilirim. Herkes yaptığı sporda kendini ust seviyelere taşımak ister, ben de bu sporda ileriye gitmek istiyorum" diye konuştu.
Sancaktepe Kampusu'nun 6. sınıfında oğrenim goren Zeynep Aktaş da, voleybola olan yeteneğini kolejde kazandığını belirterek, "Her sene ilgimizin olduğu branşta eğitim almamız bizim icin cok iyi bir imkan. Bu sayede de yeteneğimizi başarıya donuşturebiliyoruz. Ayrıca bu maclarda takım ruhunu ve mac tecrubesini kazanıyoruz. Koleje başlamadan once de voleybol oynuyordum ama buna yeteneğim olduğunu kolejde fark ettim. Milli voleybolcu Hande Baladın'ı cok seviyorum. Butun maclarını izlemeye gayret ediyorum ve O'nu ornek almaya calışıyorum. Onlar gibi olmak icin cok calışıyorum ve bunda da en buyuk destekcim kolejim" dedi.
Futbol, basketbol, voleybol, okculuk, doğa sporu, aikido ve yuzme branşlarından oluşturulacak lig 12-13 hafta surecek. Okyanus Kolejleri Sportif Kulupler Sezonu'nda musabakalar 5 Kasım tarihinde başlayıp, cumartesi gunleri 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.
DHA
Kolejliler sahaya cıkıyor
Basketbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Kolejliler sahaya cıkıyor