Merhaba, oncelikle sorunu tam anlatabilmek icin bir tık uzatabilirim kusura bakmayın.

Ben ortalama 4000 ingilizce kelime biliyorum (tek tek hesapladım) dolayısıyla reading yaparken pek sıkıntı yaşamıyorum. Anlatılmak istenileni cok karışık cumle olmadığı surece rahat bir şekilde anlayabiliyorum. Bunun yanında listening yaparken de cok fazla sıkıntı cekmiyorum. Anlamadığım noktalar elbette oluyor ama onlar daha cok kulturel farklılıktan kaynaklı. Listening geliştirmek de cok karışık bir şey değil cunku tek yolu dinlemek ve surekli girdi alıp kulaklarınızı acmanız gerekiyor.

Writing ve Speaking'e gelirsek, bunlar bir şeyler urettiğimiz beceriler ama ne kadar doğru uretiyoruz sorusunu cevaplamak icin geri donuş almamız gerekiyor. Peki ya bize geri donuş yapacak kimsemiz yok ise bu becerileri nasıl geliştireceğiz?

İşte sorum tam olarak bu.

Writing, Speaking'in bir on adımı olduğu icin oncelik olarak writing uzerinde calışmayı duşunuyorum.

Reading ve Listening becerilerim B1-B2 aralarında bir yerlerde ama Writing ve Speaking becerilerim A0, yani hicbir şey uretemiyorum ve buna bir cozum de bulamadım cunku yazdığım yazı gramer olarak doğru olsa da o şekilde mi ifade ediliyor? bunun cevabını geri donuş sağlayacak biri olmadan nasıl bulabilirim ki? İnternetteki yapay zekalar cok da yardımcı olabilecek seviyede de değil. Sonuc olarak Writing ve Speaking becerilerim yeterli seviyeye gelmediği surece daha ust konulara cıkabileceğimi de duşunmuyorum.

Orneğin şu cumleyi bile kurmakta zorluk yaşıyorum; Konu odanın icerisinde geciyor.

Bu sorunu halledebilmek icin aklıma mantıklı gelen tek yontem, metin okuyup ozet cıkarmak. Boylelikle sıfırdan bir cumle oluşturmak yerine taklit ede ede neyin nasıl ifade edildiğini oğreneceğim ve ifadeler icerisinde prepositionlar vs her şey yerli yerinde olacağı icin cumle kurmak cok cok daha rahat hale gelecek.

Sorunu anlatabildiğimi duşunuyorum. Yararlı olabilecek dediğiniz onerilere de sonuna kadar acığım. Artık kendime net bir yol belirleyip adım adım ilerlemek istiyorum.