Konuşmak ya da yazmak gibi bir derdim yok. Zaten bu ucunden biri yapılırsa diğer ikisi her turlu halledilir. Cocukluğumdan beri kotu olsa bile bilgisayar sahibi olduğum icin İngilizce her zaman yaşıtlarıma gore ondeydi (hepsinden demiyorum tabii ki). Son zamanlarda cizgi roman ve manga tarzı şeylere sardım. Ama Turkiye'de fazla yaygın olmadıkları icin Turkce hallerini bulmak zor. Bulduklarımı okuyorum fakat dediğim gibi yaygın değil ve kitap olarak basılanlar haric gonullu yapılan bir iş bu tarz şeyleri cevirmek. Boyle olunca, ya ceviri kalitesiz oluyor ya da cevrilmiyor. Okumak istediğim ama Turkcesi olmayan bir ton eser var. O yuzden İngilizce okumamı geliştirmek istiyorum. Hem bu şekilde derslerime de katkı sağlarım. 9. sınıfa gidiyorum ve İngilizce dediğim gibi cok zor gelmiyor bana. Ama dersten ayrı olarak kendim bir şeyler yapmaya calışınca cuvallıyorum. Onerileriniz nelerdir? Kursa gidemiyorum. Dizi ya da film izlemeyi cok sevmediğim icin onlardan da geliştiremiyorum fazla (izlediklerimi altyazılı izliyorum dublajlar kotu geldiği icin). Anlamadığım yerleri internetten cevirip oğrenmek mantıklı geliyor. Ya da bazen cumlenin nasıl olduğunu anlıyorum fakat bir ya da iki kelimeyi anlamıyorum. O kelimelerin cevirisine bakıp oğrenerek geliştirmek geliyor aklıma bir tek. Başka bir şekilde geliştirebilir miyim?
Ek olarak belirteyim. İlgimi ceken bir şey olursa cok kısa surede ezberleyebiliyorum. Ornek olarak; Bir muzikte Japonca olarak 1, 10, 100, 1000, 10000, ..., 1000000000000 bu şekilde sayabilmeyi oğrendim. Ya da izlediğim şeylerden kelimeler ezberledim.
İngilizce yazıları okuyup anlayabilmek icin etkili bir yol
Lise Ders Notları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Lise Ders Notları
- İngilizce yazıları okuyup anlayabilmek icin etkili bir yol