İngilizce geliştirmek icin basit bir yontem
Lise Ders Notları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Lise Ders Notları
- İngilizce geliştirmek icin basit bir yontem
-
26-10-2022, 12:52:46Merhaba, bu konuda cok basit bir şekilde bir hocamdan duyduğum İngilizce icin pratik yontemini soyleyeceğim. İngilizce bana hicbir zaman zor gelmedi ama "İngilizce oğrenmek istiyorum." lafını cok duyduğum icin paylaşayım dedim belki işine yarayan olur cunku bana cok mantıklı geldi. Olay kısaca şoyle; gun icinde biriyle konuşurken veya kendi kendinize duşunurken kullandığınız her cumleyi icinizden "İngilizce olarak nasıl soylerdim?" diye duşunun. Anlatabildim mi bilmiyorum ama mesela birisiyle konuşurken "Dun ruyamda cok tuhaf şeyler gordum." dediniz. Bunu İngilizce konuşuyor olsanız nasıl soylerdiniz bunu duşunmeniz gerekiyor. Mesela belli kelimeleri bir araya getirebildiniz "dream", "yesterday", "very" gibi kelimeler aklınızda ama "tuhaf" kelimesini bilmiyorsanız acıp bakacaksınız ve cumleyi tamamlayacaksınız. Veya butun kelimeleri biliyorsunuz ama sıralaması karışık geldi vs. Boylece surekli eksiklerinizi fark edeceksiniz. Buradaki amac gunluk kurduğunuz her cumleyi İngilizce olarak da kurabilme seviyesine gelmek. Aklınıza yatarsa bir deneyin.