Merhaba muhendislik oğrencisiyim. Bu yıl hazırlık okuyorum. Hedefim bu yıl bittiğinde B2 İngilizce konuşabilmek bu sebepten oturu devamlı dil calışıyorum. Aklımda bazı sorular var bunları dil bilen arkadaşlarıma sordum fakat herkes farklı bir cevap veriyor. Oncelikle gramer konularının bircoğuna hakimim ve YouTube uzerinden yaklaşık 3 kanalın grammer videolarının hepsini izledim. Bunun uzerine oxford reading book kitaplarından stage 5 seviyesine kadar geldim ve hala okumaya devam ediyorum bu sebeple reading kısmım oldukca iyi. Fakat speaking kısmına geldiğimde reading kadar iyi değil daha sonra acaba benim kelime bilgim mi az diyerekten gunde 100 kelime ezberlemeye başladım ve bunları her gun duzenli tekrar ediyordum yaklaşık 1 ay bu eylemi yaptığımda yaklaşık 3 bin kelime ezberledim bu kelimeleri reading yaparken kolayca hatırlıyorum fakat speaking yaparken cumle icinde ancak basit cumlelerde kullanabildiğimi fark ettim daha sonra cevremdeki insanlar kelime değil cumle ezberle demeye başladı fakat ben bunu mantığıma sığdıramıyorum zira binlerce eylem iceren cumle var ve ben bu cumleleri her durum icin nasıl ezberleyeceğim veyahut nereye kadar ezberleyeceğim? Yabancı dizileri alt yazı ile birlikte takip ederek buyuk bir kısmını anlayabiliyorum zira konu Speaking'e geldiğinde hep geride kalıyor ve bu benim motivasyonumu kırıyor. Bu sorunu daha once yaşayan ve cozup beni bu kafamdaki soru işaretleri olan bataktan kurtaracak bir buyuğum varsa cok minnettar olurum.