Arkadaşlar yaşım 28 oldu ve ben hala dil oğreniyorum. Yaklaşık bir yıl kadar once Facebook uzerinden İngilizce videoları izlemeye başladım. İlk başta her kelimeyi, cumleyi translate uzerinden cevirerek anlamaya calıştım. Cok zorlandım, ara verdim gecici ama bırakmadım ve bir yıl sonra, yani şu an cumleleri daha iyi anlıyorum ama hala yeterli değil.
Videolar genellikle sokaklarda şakalar yapan trol yapan insan videoları, polis mudahaleleri, Dodo sayfasının videoları, biraz da TRT World'un yazılı videoları.
Şu an altyazılardan okuduğumu anlayabiliyorum. Oyle bir hal aldı ki Facebook şu an bana sadece İngilizce videolar gosteriyor. Hatta filmleri İngilizce alt yazılı veya sesli izlerken kısa cumlelerin hepsini anlıyorum. Ama uzun cumleler hala zorluyor. Yani uzun bir cumlede gecen kelimelerin yuzde 60-70'ini kelime olarak biliyorum ama cumleyi anlamıyorum. Hatta bazen kelimeleri yuzde 100 bilsemde anlamlı bir cumle cıkaramıyorum. Ben ceviriciye bağlı kalmadan insanların gunluk hayatta kullandığı İngilizceyi anlamak istiyorum. Hatta daha sonra Cambly alıp goruntulu pratik yapmak istiyorum. Grammer konularını tekrardan oğreniyorum basit cumleler kurabiliyorum. Fakat ben lokal İngilizceyi oğrenmek istiyorum ve uzun cumleler kurup bunları anlamak istiyorum. Bunu nasıl yaparım?