Arkadaşlar ben kendimi bildim bileli İngilizce konuşmak istemişimdir ancak yaklaşık 1 sene once tam anlamıyla "evet şu an İngilizce oğrenmeye başlıyorum" dedim.
Bu surecte tecrubelerimi size aktarmak istiyorum. Aslında İngilizce bilmiyorum bile diğebilirim, ama bu surec icerisinde yapmış olduğum ilerlemeden son derece memnunum ve ilerleme aynı hızda devam ediyor, her hafta bir onceki haftadan daha iyi İngilizce bildiğimi fark ediyorum.
İngilizce oğrenmek isteyen insanların surekli merak ettiği soruları cok iyi biliyorum, benim de 1 sene once sorduğum gibi siz de mutlaka "İngilizce oğrenmek icin en iyi yol hangisidir? Turkce altyazılı dizi mi izlemeliyiz? Kitap mı okumalıyız" gibi soruları soruyorsunuzdur.
Oncelikle şunu soyleyeyim, bunların hepsini ben denedim, İngilizce altyazılı dizi de izledim, kitap da okudum, kursa da gittim.
Bana İngilizce'de konusunda gercekten işe yarayan şey, İngilizce alt yazılı, İngilizce dizi veya YouTube videoları izlemekti, Turkce alt yazılı dizi izleyerek İngilizce oğrenmeyi unutun, buyuk ihtimalle olmayacaktır.
Kurs konusuna gelecek olursak, bildiğiniz gibi İngilizce oğrenmek icin kursa gitmeyi bir cok kişi onermez, ben de onermiyorum, ancak kursa gitmiş birisi olarak İngilizce oğrenmek icin gerekli olan alt yapıyı kurs bana cok guzel bir şekilde sağladı, yani sıfırdan oğrenmeye cabalamak yerine, bazı temel şeyleri İngilizce kursu sayesinde oğrenebiliyorsunuz ve bu İngilizce oğrenme yolunda size iyi bir avantaj sağlıyor.
Ama en onemli şey tabii ki bu dediğim şeyi cok ama cok yapmaktır, calışkan, azimli ve istekli olmaktır.
İngilizce oğrenmeyi kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar, hatta bu yazıyı okuduktan sonra bile hemen kendinize soz verin ve oğrenmeye başlayın.
Yani duşunun, Turkce'yi kullanarak internetin sadece %1'lik bir kısmını kullanabiliyorsunuz, İngilizceniz olduğu zaman belki %40'lık bir kısmını kullanabiliyorsunuz.
Gercekten benim İngilizce oğrenmek istememdeki asıl amac, mesela araştırmak ve bilgi sahibi olmak istediğim bir konuda, Turkce kaynaklarla bir yere kadar ilerleyebilmemdi, araştırma yaptığınız konu hangi konu olursa olsun, bir yerden sonra tıkanıyorsunuz, bundan sonrası icin İngilizce şart.
Başarılar.
İngilizce oğrenmek ile ilgili ufak bir tecrubem
Lise Ders Notları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Lise Ders Notları
- İngilizce oğrenmek ile ilgili ufak bir tecrubem