Herkese iyi gunler dilerim,

Ben mekatronik muhendisliği bolumunde oğrenim gormekteyim. Ve eğer bir aksilik olmaması durumunda bu yıl mezun olacağım.

Kendi geleceğim ve branşımda başarılı olmak icin yabancı dil seviyemi geliştirmem gerektiğinin farkındayım. Dil eğitimi almayı duşunmekteyim ama bunu ulkemizde değil de yurtdışında yapmamın dil gelişimi acısından daha faydalı olabileceği duşuncesindeyim. Bu duşunceme ailemde sıcak bakıyor.

Bu konu hakkında internette biraz araştırma yaptım ve benim icin en uygun ulkenin Avustralya olduğuna karar verdim. 6-12 ay boyunca bir dil okulunda eğitim alıp ve bu sure zarfında part time olarak bir işte calışmayı duşunuyorum.

İşin finansal tarafına gelecek olursak ailem bu durum icin max 20 bin dolar verebileceklerini soylediler.

Sorum şu oncelikle belirtmiş olduğum tutar bu eğitim icin yeterli gelir mi? Yurt dışına gidebilmem icin vize almam lazım ve bu işlerin nasıl yuruduğu ile alakalı en ufak bir fikrim yok. Bu konular hakkında bilgisi olan veya bahsettiğim gibi yurt dışında dil eğitimi almış olan birisi yardımcı olursa cok sevinirim.