Merhabalar, dersler yuzunden foruma bayağıdır giremiyordum. Tema falan değişmiş cok guzel olmuş ozlemişim falan. Uzatmadan konuya gireceğim. 10. sınıfa gidiyorum ve lisede fonksiyonları ilk defa goruyoruz. Olasılığı(1. konu) bir turlu halletmeme rağmen fonksiyonları yapamıyorum. YouTube'daki bircok hocayı dinlemem rağmen ve onlarca farklı sorunun cozum videosunu izlememe rağmen onume farklı bir soru cıktığında oylece bakıyorum. Nereden başlamalı, hangi işlemleri uygulamalıyım hic bilmiyorum. Arkadaşlarıma sorduğumda yapabildiklerinden bahsediyorlar, kapasiteme guvenen biriyimdir, belki de değilimdir artık bilemiyorum. Ama sayısal bolum secmek istediğimden ve lise hayatım boyunca cıkacağından bir turlu bir şeyler yapmam lazım.

Okul 5'de bitiyor ve eve geldiğimde gece 1'e kadar aralıklar ile sadece matematik calışıyorum. 1 soruda cok zaman harcamam ve pili bitmiş tukenmek uzere olan bir kumanda gibi arada oylece takılı kalıyorum. 1 haftadır uğraşıyorum ve hic ilerleme kayıt edemediğim icin buraya yazmak istedim. 2 yıldır da odaklanma ve motivasyon sorunum olduğunu, liseyi cok ezberci gorduğum icin de başarısız bir oğrenci olduğumu soylemem lazım. En azından ortaokul matematiğine bakınca genellikle soru bankalarındaki sorular mantık yurutme ve okuduğunu anlamaya dayalı ve lise kaynaklarına bakınca sadece kazanım sorularını gorunce cozum yolunun sadece soru tarzlarını ezberlemek olduğunu duşunuyorum. Ne de olsa okuldaki hocalarımız da oyle yapmıyorlar mı?

Farklı bir soru goturduğumde boş boş bakıp fotoğrafını cekip gitmiyorlar mı? Ben bu yargıyı ortaya atarken 10. sınıfta hic zekamı calıştırmama sadece soru şekillerini ezber yapmamdan konuşuyorum. Fonksiyonlar bir donum noktası olduğu icin ve durum icinden cıkılmaz bir hal aldığından ailem de bilgisayar başında oyun oynadığımı duşunduğunden buraya yazdım.