Meslek lisesine gidiyorum. Salı gunleri sabahın 8'inden itibaren, akşam 17:30'a kadar okuldayım. Yani neredeyse butun gunum gidiyor, gelince ise bitkin ve kafam dolu şekilde geliyorum. Ne kendime zaman ayırabiliyor, ne de mutlu mutlu takılabiliyorum. Diğer gunler de hemen hemen aynı geciyor; Saat 13:00'da ders başlıyor, akşam 17:30'da bitiyor. Okula boş gidip, boş geliyorum desem yeridir. Pandemi, benim eğitim hayatımı tamamen sildi, attı desem yeridir. Cunku okulda hicbir şey anlamıyorum. Karantina doneminde evde mis gibi calışıyordum. Evden calışmaya alışmıştım ve rahattım. Okula ayıracağım saatin, %15'ini ayırsam, daha cok verimle oğreniyordum.
Ki zaten okul okumakta boş gelmeye başladı. Okuyan da aynı, okumayan da. Okul, şu an benim icin zaman kaybından başka bir şey değil. Okulu bıraktıktan sonra ne yapacaksın derseniz, bi' teknoloji şirketinde calışırım ve hayatı devam ettirmeye calışırım. Cok iyi kariyer yapmak istiyorum ama henuz reşit değilim ve kariyer yapabilmem icin reşitlik gerekiyor. Ayrıca okula ayırdığım zamanın coğuyla kariyerim icin calışsam, milyoner olacak dereceye gelirim. Yani okul, bana gore o derece zaman kaybı, anlayın diye ornek verdim. Cok fazla sure meslek dersi gorunce de, meslekten iyice soğuyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Okulu bırakmak ne kadar mantıklı?
Liseler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Okulu bırakmak ne kadar mantıklı?