Bizde sınavlar 1 gunde 2 kez olacak şekilde ayarlanmıştı. Olayın olduğu gun sınavlar 4.ders coğrafya ve 6.ders Almanca olarak belirlenmişti. (9.sınıfım)

Olaya gelirsek: Coğrafya notum kotu gelmişti (60) ve Almanca'ya calışmak icin ağırlık vermemiştim. (cunku notum coğrafyaya gore iyiydi en azından (78)). Sınav gunu oncesinden coğrafyaya calışmaya başladım. Sınav gunu oğleye kadar calışmıştım (oğlenciyim). Okulda da coğrafyaya calıştım 4.ders coğrafya olduk ve sınav bitti. 5.ders Almanca calışmaya başladım fakat yetiştiremedim (teneffus 5 dakika) sınava 4 dakika kala kopya yazmaya başladım. Kağıda yazdım not defteri boyunda (orta boylarda) ve ustune oturarak kopya cekmeye başladım. Hocayla goz goze geldik ben kacırdım gozlerimi sonra tekarlandı olayla ve hoca işkillendi sanırım ki ayağa kalktı. Etrafımda gezinirken kağıt dizimdeydi ve saklayamadım. Hoca gordu ve panikle calışma kağıdı dedim (demeseydim). Sınavım yarıda kesildi. Birkac gun sonra ismimi post-it kağıda yazmıştı. Bugun rehberlikten cağrıldım ve bana soru sordu. Neden cektin diye ve bende dedim ki: Coğrafya sınavına cok calıştım hocam cok arada kaldım boyle bir şeye bulaştım. (kısacası olayları anlattım. Hocanın nasıl yakaladığını anlatmadım cunku neden cektiğimi sordu). Ve sadece kağıda kopya yazmıştım ve sınavda iken sıraya yazı yazmıştım ama sıraya yazdığım kopya değildi. Sınavdayken aklımda kalan bir kuraldı ve ben de sıraya yazmıştım. Ama yakalayan hoca sırada ki yazıyı da kopya diye değerlendirmiş. Bunu da belirttim hocaya. Hocam tutanak tutuldu mu diye sordum ve evet tutuldu. Dedi.

Bu olay ilk kez başıma geldi (sınav Almanca sınavı hoca sınavı okudu 55 aldım ama tutanağı yazan hoca beni yakalayan hocaydı (din hocasıydı). Bu yuzden ceza alır mıyım? Alırsam ne alırım? Ve alırsam sicilime işler mi? Velime bu bildirilir mi?(tutanak yemem ya da ustune ceza almam) tahminen ve biraz oran verebilirseniz sevinirim.