Oncelikle sorunlar şunlar;
1- Dediğim gibi bilgisayar Muhendisliğini istiyorum. 4 yıllık universite istemekteyim ancak cevreden duyduğum kadarı ile meslek lisesinde okuduğum icin AYT giremeyebilirmişim bu da 2 yıllık okumama sebep olabilirmiş bu doğru mu? AYT giremeyecek miyim? AYT girmezsem 2 yıllık oluyormuş galiba ve ben 2 yıllık istemiyorum.
2- Diyelim ki AYT girebiliyorum benim alanım sayısal, e bilgisayar muhendisliği de sayısal bolumde olan bir meslek. Sayısala daha cok ağırlık verip sozeli tamamen boşlasam benim icin bir zararı olur mu?
3- Ben YKS de tamamen sayısal mı cozmeliyim yoksa sozel cozmem gereken yerler var mı ve zorunlu mu? Sozel cozersem puanıma eklenecek mi? Ben hem TYT'de hem de AYT'de sadece sayısal konularının (Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji) cozulmesi gerektiğini ve sozel bolumlerin hic cozulmemesi gerektiğini biliyorum. Hicten kastım şudur; yani benim bir sayısalcı olarak sozel cozmem benim sadece eşit ağırlık alanıma ek puan getirecektir sayısal değil ki neden cozeyim o zaman?
4- Yine soyluyorum -fazlalık olduğu icin kusura bakmayın- benim YKS'de sozel cozmeme gerek var mı yoksa sadece sayısal cozmem yeterli olur mu? Cevremdeki insanlar (aile, akraba vs.) Sozeli de cozmem gerektiğini de soyluyorlar (TYT'de galiba tam bilmiyorum sadece sozel cozmem gerektiğini ve paragrafa calışmam gerektiğini soyluyorlar). Ben bu sınav sistemini de cok anlayamadım zaten sacma da geliyor dedikleri ne yapsam bilemedim.
Sorularım bu kadar yardımcı olursanız sevinirim neredeyse hepsi birbirine benziyor ancak aklımda soru işaretleri varken ve bir şey anlamıyorken boş yere kafamı sınavda cıkmayacak olan konularla doldurmak istemiyorum. Hepsine calışmalı mıyım sadece sayısal mı onu da bilmiyorum kafam aşırı derecede karışık olmaya başladı hedeflerimi yuksek tutmaya calışıyorum (mesela istediğim universite YTU