Proje odevim icin aşağıda metin yazdım bunu serim, duğum, cozum, noktalama işaretlerini kullanarak duzeltebilir misiniz bir sorun varsa.
'Son savaş.
Gozlerim doluyordu; ancak akmaması icin elimdeki musveddeyi var gucumle sıkıyordum. Ne tarifsiz bir acıydı. İşte o gun anladım bu mesleği yapamayacağımı.
Suriye ’de askerler tarafından darbe yapılmış ve Suriye ’de askerlerin elinde nukleer silah olduğu haberi bize gelmişti icinde benim de olduğum yaklaşık yuzlerce asker ile helikopterler aracılığıyla Suriye'ye gidiyorduk. Bu buyuk bir savaştı buyuk bir savaş olacaktı şimdiden oleceğimi hissediyordum ailemin benim hakkında duşuneceklerini gorunce gozlerimden yaş dokuluyordu ama direniyorum iyi duşunmeye calışıyordum.
Suriye'ye inmiştik savaş başlamıştı ilerliyorduk ama bir surude kayıp veriyorduk gercekten de savaşın ortasında duşunemeyecek kadar karmaşık bir yerdi devlet resmen olmemiz icin gondermişti bu savaşa.
3 Saattir aralıksız koşup savaşıyorduk artık bitmiştik.
Tabur komutanımız destek cağırmıştı. Duşman var gucuyle savaşıyordu yuzlerce asker yavaş yavaş oluyordu. Destek gelmişti geri cekiliyorduk. İcimde hala olmediğim icin ufak da olsa bir umit vardı ama yanımda olen arkadaşlarım icin cok uzuluyordum. Birdenbire buyuk bir patlama olmuştu, havada mantar bulutu oluştu buyuk bir dalga bize doğru geliyordu. Arkamızdaki helikopterlerin pervaneleri kırılıyor binalar gelen dalganın icinde tuzla buz oluyordu. Sıra bize gelmişti irtifamızı kaybedip duşuyorduk artık o savaşın icinde son duyduğum ses:
‘ Sıkı tutunun cocuklar olmuştu ’
Duşmuştuk her taraf tozlarla kaplıydı hala olmemiştim bu bir mucize idi ama bir uyku sarmıştı bedenimi. 1 saat sonra helikopter sesi duydum ve birkac asker beni omuzlarımdan tutup bir yere yerleştirdiler gozlerimi actığımda askeri hastanede sedyede ameliyat odasına goturulurken buldum kendimi o gun icin son kez gozumu acmıştım.
O gun ulkemiz icin yaşanan acı bir gundu yuzlerce askerin saniyeler icinde ne olduğunu fark etmeye calışırken umitlerinin teker teker yok olmasıydı.
Yaklaşık 8 gun sonra gozlerimi actığımda yanımdaki gazeteyi elime almıştım ilk manşette o savaşın icinde yuzlerce askerin olduğu yazıyordu… '
Metni bolumlerine gore duzenleme
Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Metni bolumlerine gore duzenleme