Ben Guzel Sanatlar Lisesi'nde, muzik bolumunde okuyorum. 10. sınıfa gidiyorum.
Derslerimizin hic verimli gectiğini duşunmuyorum. Bazı hocaların anlatım tarzı bana gore değil, bazıları derse 5-10 dakika gec giriyor, bazıları dersin son 5-10 dakikasını boş bırakıyor, bazılarının dersinin yarısı "oğlum gec yerine, kızım sessiz ol" ile geciyor.
Bir de ustune o sert ve kucuk sıralarda da 30 dakika oturduktan sonra acıtmaya başlıyor, tek duşunduğum teneffus zilinin calması ve sınıftan cıkıp hareket etmek oluyor. O sınıftan cıkıp hareket edebilmek dediğim de lavaboya gitmek, teneffuslerimi orada geciriyorum cunku orada yalnız kalabiliyorum ve sınıfta cocuk gibi davrananların bağırmasını, bazılarının gelip omzuma kolunu atıp "nabıyon" diye sormasını, başkalarıyla zorunda olmadığım surece iletişim kurmadığımı bildikleri icin beni zorla konuşturmaya calışanları, telefonlarından son seste actıkları muzikleri dinlemek zorunda kalmıyorum. Okuldan zerre zevk almıyorum, surekli okulun bitmesini ve bu okul binasını, aynı zamanda da okulda gorduğum insanları terk etmeyi duşunuyorum, bu da benim derslerde hocaların anlattığından aldığım verimi duşurduğunu duşunuyorum.

Gunumun saat sabahın 7'sinden, akşamın 5'ine kadarını okula harcıyorum ve bunun gunumu kısıtladığını duşunuyorum, cunku okulda bana verilen gereksiz sorumluluklar sebebiyle kendime zaman ayıramadığım icin, gece gec saatlerde uyumak zorunda kalıyorum ve bazen 5, bazen sadece 4 saat uykuyla okula gidiyorum.

Forumda cok kez gorduğum kadarıyla insanlar acık liseye gecilmesini tavsiye ediyor, ve bu fikir bana hoş geliyor. Ancak, ben biraz tembel ve uşengec bir insanım, plan da yapmam ve acık liseye gectikten sonra başaramazsam ne yapacağım diye korkuyorum.
Acık liseye gecersem:​ Okula gitmemeye başladığımda, bilgisayarı acıp oyunuma bakarsam, dersleri unutursam diye ve bir sure sonra derslere onem vermemeye başlarsam diye korkuyorum. Birisi bana ders calışmamı soylemeyeceği icin, tembelliğimden işlerimi bir kenara bırakıp ders calışmaya başlamam diye korkuyorum. Muzik bolumunde okuduğum icin, 7 tane muzikle ilgili dersim var. Bunların 3'u enstruman dersi, diğerlerini yapsam da enstruman dersini bir hocam olmadan yapamam diye korkuyorum. Acaba acık liseye gecsem de okuldaki hocalarım bana calışmam icin orneğin okuldakilere verdiği calışma parcalarından gonderir mi? Yakınlarımdan ve ozellikle okuldaki oğretmenlerin vereceği tepkiden korkuyorum. Eğer acık liseye gecersem, 25 dakika ders-5 dakika teneffus tekniğiyle oğleden once 1-1.5 saat, oğleden sonra 1-1.5 saat ders calışmayı duşunuyorum. Bu yeterli olur mu? Ayrıca, acık lisede okuyanların farklı sınava gireceği ve girdikleri sınavın daha kolay olduğunu duydum, bu doğru mu?
Evde -enstruman dersleri haric- asla ders calışmam, Sınavım olduğu gunlerde okula gidince teneffuslerde calışırım. Şu anki ders ortalamam 70.