Akorlu şarkılarda iyiyim. Henuz akorları (ses olarak) tam ayırt edemesem de duyduğum ritmi iki uc denemeye kalıbına bakmadan calabiliyorum. Sadece bareli (B, Bb...) ve Gm gibi parmaklar arası kilometrelerce mesafe olanlarda zorlanıyorum. Onları da son zamanlarda ustune giderek yavaş yavaş cozmeye başlıyorum. Birkac ay once F bile basamazken şu an sadece B gibi akorlarda şarkı sırasında gecişte zorlanıyorum.
Bir de arpej ve fingerstyle konusu var tabii. Onları da aynı şekilde şarkılara bakarak deneyerek oğrenmeye calışıyorum. Altın Yuzuğum Kırıldı (TAB), Gesi Bağları (Arpej), Bu Akşam (TAB), İzmir Marşı (TAB), Seven Nation Army (TAB) vb. kolay şarkıları calabiliyorum. Şu sıralar da Hotel California, Bohemian Rhapsody gibi yabancı ve biraz zorlayan parcaları deniyorum.
Benim gibi oğrenen, oğrenmeye calışan arkadaşlar ne istediğimi anlamıştır az cok. Siz Technopat Sosyal uyelerinden ricam -mumkunse kenarda koşede kalmış ve bilinmeyen- gitarla calınabilecek parca tavsiyesinde bulunmanız. Akorlu olabilir, arpej olabilir, fingerstyle olabilir... Folk gibi kolay ritimler olmasın, bana bir şeyler katacak parcalar olsun yeterli. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkurler.