Gonullu Hizmet Vakfı ve DO RE Muzik ’in sponsorluğunda 18 Şubat Salı gecesi Gonullu Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Kultur Merkezi ’nde “Bariton Sedat Oztoprak Anısına Opera Starları Konseri” gercekleştirildi. Kadıkoy Kultur Sanat Derneği tarafından organize edilen gecede, opera sanatcıları sahne alırken Gonullu Hizmet Vakfı ’nın İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu ile beraber hayata gecirdiği “1000 Enstruman 1000 Umut ’ ’ projesi hakkında da bilgi verildi.
Almanya, Avusturya, İtalya, İsvicre, Belcika, Hollanda, Macaristan gibi bircok ulkede opera temsilleri ve konserler yapan ve uluslararası pek cok yarışmada birinciliği bulunan dunyaca unlu Bariton Sedat Oztoprak ’ı kaybetmiştik. Sanatcının anısına 18 Şubat Salı gecesi Kadıkoy Kultur Sanat Derneği tarafından, Gonullu Hizmet Vakfı ve Do Re Muzik ’in sponsorluğunda Gonullu Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Kultur Merkezi ’nde “Bariton Sedat Oztoprak Anısına Opera Starları Konseri” gercekleştirildi. Sanat yonetmenliğini Efsun Oztoprak ’ın yaptığı gecede, piyanist Fugen Yiğitgil eşliğinde Mezzo Soprano Aylin Ateş, tenor Bulent Kulekci, bas Goktuğ Alpaşar, soprano Hande S. Urben, bariton Murat Guney, soprano Otilia İpek, soprano Perihan Nayır Artan, tenor Sedat Can Oztoprak sahne aldılar. Katılımın yoğun gectiği gecede, oğrencilerin sadece eğitim hayatlarında değil, sosyal hayatlarında da başarıyı sağlayabilmeleri icin Gonullu Hizmet Vakfı, İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu ile cocukları gitar ve kemanla buluşturan “1000 Enstruman 1000 Umut” projesi hakkında da İl Milli Eğitim Mudurluğu Muzik Projeler Koordinatoru İlksen Kodal bilgi verdi. Projenin 2020-2021 eğitim oğretim doneminde 3 bine cıkarılacağını belirten Kodal, hem Gonullu Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu ’na hem de Do Re Muzik yetkililerine teşekkur etti.
Bu bulteni paylaşma sebebim Sedat hocayı tanıyordum ve web sitesini de ben hazırlamıştım... İyi bir insandı.
Baritone Sedat Oztoprak
Bariton Sedat Oztoprak Anıldı
Müzik0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- Bariton Sedat Oztoprak Anıldı