Merhaba. Turkiye'de piyasa değeri 7000-7500 TL olan, iZotope RX 7 Advanced gercek yapay zeka ile, insan seslerini akıllıca tanımlayarak şarkıdan keskin bir şekilde ayırabildiğimi farkettim. Bu yazılım, yapay zeka icin tamamen işlemciyi kullanmaktadır. Benim Intel core i7 4720HQ işlemciyi %85 oranında kullanmaktadır yapay zeka ile sesleri ayırma işlemi yaparken. Aşağıda, iZotope RX 7 Advanced ile akıllı vokal silme calışmalarımı gorebilirsiniz.

Bu arada, vokal silmek icin belirli frekans ayarları da yapmak gerekiyor. O tur ayarlarıda yaparak, en iyi sonucu elde ettim. Tıkla olsun değil yani kısaca.

Bu şarkıların daha once vokalleri hic silinmemişti. İlk kez kendi calışmalarımla elde ettiğim bu vokal silme calışmaları, oldukca izlenmiş gorunuyor. Ayrıca, diğer tum vokal silme programlarından tamamen bağımsız bir algoritma kullandığı icin, şuanda dunyanın en iyi tek vokal silici yazılımı diyebiliriz. Bu arada, yapay zeka ile vokal silme de kesinlikle mono sesleri, stereo sesten ayırmak gibi bir durum soz konusu değildir. Sıradan vokal silme yontemini kullanan bircok yazılım bulunmakta ve bu yazılımların tek yaptığı sadece "Mono" ses kanalındaki sesi iptal etmek ve sadece "Stereo" seslerin duyulmasını sağlamaktır. Bu yontem o kadar basittir ki, bazen kulaklığınızın girişi veya kulaklığınızın jack fişinde bir temassızlık meydana geldiğinde bile, yaşayabileceğiniz bir durumdur. Oysa ki, yapay zeka vokal silme de gercekten insan sesi frekansları ve enstrumanların frekanslarını akıllıca tanımlayarak, bunları ayırabiliyor. Yapay zeka yontemi ile istersen sadece seslerin duyulmasını sağlayabilirim veya sadece enstrumanların duyulmasını sağlayabilirim ve bu şekilde vokalsiz bir muzik elde etmiş olurum.

Disney'in Şaşkın imparator'un okulu (Başlangıc şarkısı) (Ses kalitesi duşuk bulabildim ama vokalleri iyi sildim yinede):

Amerikan Ejderi: Jake Long (Başlangıc şarkısı) (Bonus olsun diye 30 FPS goruntuyu, 60 FPS'ye cevirdim):

Amerikan Ejderi: Jake Long (Sezon 2) (Başlangıc şarkısı) (Bonus olsun diye 30 FPS goruntuyu, 60 FPS'ye cevirdim):

ASDF Movie - Everybody do the flop: