Merhaba. Beni tanıdığınızı duşunmuyorum. Bu konumda ulkemizde ya cok sevilen ya da olumune nefret edilen BTS icin tarafsız bir bicimde değerlendirme yapacağım.

Genel olarak klasik muzik dinleyen bir insanım. Fakat dinlediğim tur ruh halime gore değişiyor. Mutluluktan yerimde duramadığım bir anda 5. Senfoni dinleyebilecek biri değilim sanırım. Bunları soylememin tek nedeni sanki bir fan olarak bu yazıyı yazmışım gibi davranılmasın.

K-Pop ile ne zaman tanıştığımı hatırlamıyorum ancak sıra arkadaşım Blackpink adlı grubu dinliyordu. Ben de meraktan birkac şarkısına baktım. Bana pek hitap etmese de klip hoştu. Pop kulturu icin oldukca guzel bulmuştum. Bu arada şarkı As If It's Your Last'di.

K-Pop gruplarının fanları hic hoşuma gitmiyor. Bir grubun ya da şahsın hayranı olunabilir elbette. Bunun kadar doğal bir şey yok ama dozu kacıranlar gercekten mide bulandırıcı. Twitter'da en alakasız olan tweetlerin altına bile fanı oldukları idollerin kliplerini atıyorlar. Bunun dışında normal fanlarla bir problemim yok. Hatta ne kadar doğrudur bilemem ancak ARMY denilen fan grubu idollerinin doğum gununde hediye olarak yapılan bağışlarla fidan dikimi yaptırmış. İnternette gormuştum, doğru mu bilmiyorum.

Gelelim BTS'e... Bu gruba karşı cok ama cok buyuk bir on yargım mevcuttu. Hemen hemen her insan gibi grubu fanlarına gore değerlendirdim ve birazcık da aşağıladım. Ancak bu yapmış olduğum davranış hoş değildi. Bunu ne zaman mı fark ettim? Birkac gun once internette dolanırken bir video ile karşılaştım. Videoda sadece "Fake love" ve "Love you so bad" kısmını anladığım bir şarkı vardı. Daha sonra YouTube'da kucuk bir araştırmadan sonra şarkının BTS'e ait olduğunu oğrendim. Cok şaşırmıştım cunku bu kadar beğendiğim bir şarkı, asla (!) dinlemeyeceğim bir grubundu.

Klibi izledim ve cok beğendim. Turkce pop klipleri ile karşılaştırıldığında aradaki farkın devasa olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Cokca para ve emek harcanmış. Kıyafet secimleri bu klip icin soylemek gerekirse gercekten guzel. Yoksa cok da hoş değiller hani. Danslar kusursuz/kusursuza yakın. Fakat sesler icin aynı şeyi soyleyemeyeceğim. Ustunde azımsanamayacak bir oynama olduğu belli. Fake Love'da pek yok gibi ancak Idol adlı parcalarında bolca Auto-Tune var. Ozellikle şurada kulaklarım tırmalandı resmen.

Diğer şarkıları cok etkilemese de Fake Love ve On enerjik bir ruh halindeyken dinlenebilecek ve gayet guzel olan şarkılar. Genel olarak yine bana hitap etmiyor fakat bundan sonra hic bir ture ya da gruba/şarkıcıya karşı on yargılı davranmak istemiyorum. Rapcilere bile.

Nefret eden arkadaşlar benim size demek istediğim bu grubu dinlemeyin ama her fırsatta da hakaret etmeyin. Fan grupları gercekten kotu olabilir (bu kişiden kişiye değişebilir de) fakat lutfen fan grubu yuzunden on yargılarınız varsa kırın atın. Cunku cok guzel parcaları da var. Hoşunuza gitmediyse aşağılamayın. Her dinleyeni de fan sanmayın. Birkac şarkısını dinledim ve beğendim. Yine beğendiklerim olursa dinleyeceğim. Oldukca yetenekliler ve başarılılar. Fakat aşırı derecede abartılacak bir yonunu bulamadım.