Portage (0-6 yaş gelişim envanteri olceği)Portage Nedir?
Portage Erken Eğitim envanteri 0-6 yaş arasındaki cocukların gelişimsel olarak yaşına uygun becerilere sahip olup olmadığını tespit etmek icin kullanılmaktadır. Cocuğun sosyal, dil, ozbakım, bilişsel ve fiziksel gelişim acısından hangi aşamada olduğu tespit edilir ve cocuğun olduğu aşamadan itibaren, her bir beceriyle ilgili geliştirmeye yardımcı egzersizler, oyunlar anne-babaya oğretilerek cocuğun sağlıklı buyumesini sağlamak hedeflenir. Portage erken eğitim programı normal gelişim gosteren cocuklara uygulanabildiği gibi gelişiminin herhangi bir basamağında gecikme gostermiş veya gelişimsel geriliği olan cocuklar icin de uygulanabilir.Portage envanteri 1969 yılında Amerika Birleşik Devleti’nde geliştirilmeye başlanmıştır ve uygulamalar sonucu gelen bilgilerle guncellenerek bugunku halini almıştır. Anne ve babalar cocuğun eğitimcisi rolunu ustlenerek hem cocuklarını yakından takip edebilir, hem de eğitim surecine tanıklık etmiş olurlar.
Bu Envanterin Kapsadığı Alanlar:
Bebek Gelişim Basamakları
Dil gelişimi
Ozbakım gelişimi
Bilişsel gelişim
Fiziksel gelişimdir.
600’e yakın beceri ve 3000’e yakın etkinlik orneği icerir. Uzman kişi tarafından belli sıklıklarla kontrol edilmesi ve hedeflerin her seferinde artarak ilerlemesinin hedeflendiği bir calışma şeklidir.

[h=2]İstanbul Cocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]