Merhaba arkadaşlar,
5 sene once kız arkadaşımın vefatıyla beraber sigaraya başladım, kritik bir şekilde gunde 2 paket ile başladım ve şu an erken kalkmama gore gunde 4 pakete kadar cıkabiliyor, her sabah uyandığımda nefes alamıyorum, tum gunumu ciğerlerimin hırıltısıyla geciriyorum, naneli gibi acı diş macunlarıyla dişlerimi fırcalarken dahi kusuyorum, yemek yiyemiyorum.
Her gece bu son paket diyorum son paketimi bitirmeden gozume uyku girmiyor, sabah kalkınca ilk yarım saatte sigara icmezsem panik ataklarım hemen başlıyor, ki uyanır uyanmaz 4-5 tane iciyorum. Cok aşırı fazla olduğunu biliyorum ancak psikolojik olarak bağımlılıklara aşırı yatkınım, allahtan başka zararlı bir şey kullanmıyorum, merak etmeyin.
Bir diğeri ise tırnak yemek. 11 senedir gitar calıyorum, ders verdiğim zamanlar da oldu şarkı soylemeyi de seviyorum ancak bu kadar sigarayla konuşabilmek bile imkansız, tırnak konusu ise gitarı penayla calmıyorum.
Dolayısıyla tırnaklarım derimin hizasında olmalı, normal bir insanın olduğu gibi ancak ben film, dizi izlerken buna da senelerdir yeniliyorum.
Bir diğer şey ise her gun cok fazla kola iciyorum. Ancak bu bağımlılıktan cok oyalanmakla ilgili.
Bir karar verdim, her gece son paketim falan deyip sonra ki gun panik ataklarımı bahane edeceğime, hastanelik olsam dahi umrumda olmayacak, uyanıcam, yarım saat yataktan cıkmayacağım ilk belirtilerle birlikte kendimi duşa atacağım, cıkınca guzel bir kahvaltı edip işe gideceğim, gerekirse paketlerce cekirdek, cips yiyeceğim kilo falan da umrumda değil artık nefes alabilmek istiyorum.
Bu konularda onerilerinize ve psikolojik desteklerinize sandığınızdan daha cok ihtiyacım var, hayal ettiğim meslek şarkı soylemek, sebebi de guzel sanatları bahsettiğim kız arkadaşımı kaybetme konusu yuzunden bırakmış olmam. Yetenek sınavında 1. olmuştum ancak işte dediğim gibi, dolayısıyla bu bağımlılıklar beni, normal bir insanı etkilediğinden daha cok etkiliyor.
Gercekten yardımcı olmaya calışan herkese şimdiden o kadar cok teşekkur ederim ki, daha şimdiden bi ozguven sahibi oldum, rahatladım ve yalnız olmadığımı hissettim.
Biraz ic dokmek gibi oldu ancak, buna cok ihtiyacım vardı.
Bağımlılıklardan kurtulmak
Sağlık0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Bağımlılıklardan kurtulmak