RTX 2060 Super icin tuketici hakları mahkemesi başvurusu nasıl yapılmalı?
Hukuk0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- RTX 2060 Super icin tuketici hakları mahkemesi başvurusu nasıl yapılmalı?
-
26-10-2022, 02:08:04Merhaba arkadaşlar İtopya.com uzerinden 12-03-2020 tarihinde bir hazır sistem aldım. Ekran kartı Gigabyte RTX 2060 Super adlı model. Ekran kartında bariz bir ses sıkıntısı var fanlardan surtme, ve ekran kartından ciyaklama, cızırtı vs. gibi sesler de geliyor. İlk once İtopya firmasını arayıp durumu anlattım ve onlar aracılığı ile garantiye gonderdim. Yaklaşık 1 ay bekleme surecinin ardından kart elime ulaştı ve servis raporunda 'fanlar değişti testler yapıldı ve sorun cozuldu' notu vardı fakat kasama takıp denediğimde cok buyuk hayal kırıklığına uğradım cunku ses sıkıntısında en ufak bir değişiklik yoktu. Bu sefer direkt servis raporunda yazan servisin numarasını aradım ve durumu anlattım, tekrar gonderin bakalım dediler. Kartı tekrar gonderdim ve bu sefer yaklaşık 1-1.5 hafta icerisinde kart elime ulaştı. Servis raporunda 'fan ve fan kabloları değiştirildi testler yapıldı sorun cozuldu' yazıyordu fakat kasama takıp test ettiğimde ses sıkıntısı ufak bir miktar azalmasına rağmen hala devam ediyordu. Tuketici hakem heyetine başvurup değişim istemeyi duşunuyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz nasıl bir yol izlemem gerek? Ozellikle tecrubesi olanlar varsa cok memnun olurum. Şikayet formu doldururken İtopya firmasını mı yoksa teknik servisi mi şikayet etmem gerek? Aşağıya ses sıkıntısının videolarını bırakıyorum. Şimdiden cok teşekkurler.