Merhaba, ben 27 Ocak gunu sitem.com.tr uzerinden 5600X işlemci alışverişi gercekleştirdim. İşlemci bana ulaştı fakat diğer parcalarım tamamlanmadığından işlemciyi 3 hafta sonra bilgisayara taktım ve bilgisayarı calıştırdım. İşlemciyi takma işlemlerini aşırı hafif ve narin bir şekilde yaptım cunku ilk defa bilgisayar topluyordum, butun gunumu bu iş icin ayırmıştım. İki gun bilgisayar calıştıktan sonra işlemci aşırı ısındığından kendini kapattı, ben de stok soğutucuyu tam takamadığım endişesiyle sadece stok soğutucuyu sokup geri taktım. Ardından guc tuşuna bastığımda 1 saniye guc geliyordu sonrasında bilgisayar kapanıyordu. Her şeyi denedikten sonra aynı sorunu yaşayan kişiler anakartın problem cıkardığını ek olarak işlemcinin de sorun cıkarabileceğini soyledi(bilgisayarcı, Technopat'taki uyeler, aynı sorunu yaşayan arkadaşım). Bunun uzerine anakartı sorunsuz bir şekilde iade ettim ve işlemciyi teknik servise yolladım. İşlemciyi teknik servise yollamadan once 15 şubatta işlemcinin pinlerinin fotoğrafını cekmiştim, 17 şubatta da kargolama işlemini gercekleştirip onların eline gun icinde ulaştığını oğrendim. (kargolamadığım iki gun icinde işlemciyi kutunun dışına cıkarmadım) 23 şubatta da teknik servisin işi bittikten sonra urun tarafıma kargolandı.
Sorun burada başladı: 15 şubatta yani teknik servise yollamadan once işlemcinin (ucgenin hemen solundaki) pini yamuktu ve fotoğrafta belli oluyordu. teknik servisten geldikten sonra, urune acıp baktığımda ise belirttiğim yamuk olan pin kopmuştu. Ayrıca teknik servise yollamadan once tek yamuk olan pin o değildi, işlemcide iki uc tane daha yamuk pin vardı fakat teknik servisten geldikten sonra yamuk olan coğu pinler teknik servisin elemanları tarafından duzeltilmişti ancak ucgenin yanındaki pini kırmışlardı. Teknik servise yollamadan once cektiğim fotoğrafta pinin kırık olmadığı, sadece yamuk olduğu, fotoğrafın tarihiyle beraber kanıt olarak mevcut. Teknik serviste yamuk olan pinleri duzeltme işlemleri sırasında pinin kopmasını sanki ben yapmışım gibi kullanıcı hatası olarak ustume yıkmaya calıştılar ve işlemciyi değiştiremeyeceğini soylediler. Bunu hem teknik servis soyledi hem de sitem.com.tr soyledi. Teknik servise yollamadan once pinin kopuk olmadığı fotoğrafıyla beraber hukuki yola başvurmalı mıyım? Bazıları AMD işlemcilerinin bir iki pinin kopuk olmasına rağmen calıştıracağını soyledi hic denemedim, calıştırsa bile sizce hukuki yola başvurmalı mıyım?
Teknik serviste işlemciye zarar gelmesine rağmen kullanıcı hatası dediler
Hukuk0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Teknik serviste işlemciye zarar gelmesine rağmen kullanıcı hatası dediler