Monitoru oradaki yurtici calışanına teslim ederken bizden sadece isim soyisim, TC kimlik numarası ve telefon numarası istendi. Bu bilgileri verdikten sonra monitoru onlara teslim edip evimize donduk, herhangi bir belge imzalamadık. Neyse monitor servise gitti ve oradaki adam monitor kırık diye monitoru iade etti ve monitor yurtici kargo tarafından geri bize getirildi. ( Yurtici bayisinden kendimiz aldık ) Artık "sağ tarafında goruntu var ve boyle kullanırım bir sure" diye duşunup monitorun kutusunu actığımda monitorun sol dış tarafında hasar fark ettim. Monitoru bilgisayarıma bağlayıp actığımda ise zaten gozlerime inanamadım. Sol taraflardan kargo esnasında hasar aldığı cok belliydi ve monitorun tamamen her yeri renklenmişti yani hicbir goruntu alamıyordum cunku ic panel tamamen rahmetli olmuştu.
Bunun uzerine yurtici kargoyu arayıp durumu belirttiğimizde bize "biz urunu teslim alırken size urun sağlam paketlenmiş mi, onlemler alınmış mı ? diye sorduk. Eğer teslim alan sormadıysa da sorması lazımdı. Siz de evet urunu sağlam paketledik ve ekstra onlem almanıza gerek yok dediniz. Ve bunun uzerine sorumluluk size ait" dediler. Yukarıda da anlattığım gibi bizden urunu teslim alırken sadece TC, isim soyisim ve telefon numarası istediler. Bunun dışında hicbir belge imzalamadık veya paketin onlemleri ile ilgili konuşmadık. Şimdi biz bunları tuketici haklarına şikayet edeceğiz. Servisteki adam bize tazminat davası acmamızı onerdi. Sizce tazminat davası kabul edilir mi ? Şu an haklı olan taraf kim ? Boyle bir durum yaşayan olduysa yardımcı olabilir mi ?
NOT: Biz monitoru gonderirken ilk fotoğraflardaki gibiydi. Bize gelince sondaki fotoğraflardaki gibi oldu.
Dosya Ekleri