Herkese iyi forumlar.

Bugun sizlere ASUS ve Hepsiburada tarafından CW sorunlu ASUS GTX 1070TI Turbo ekran kartımın genel servis sureci ve devamında Tuketici Hakem Heyeti kararına istinaden yaşadıklarımı CW konusundan istek geldiği icin anlatacağım. Hem rehber olacağını duşundum, hem de deneyimlerimi anlatmak istedim.

Oncelikle Sureci 4 kısımda inceleyelim.

1. Satın alma

2. Servis sureci

3. Hakem Heyeti sureci

4. Hepsiburada ve ASUS ’un cozum sureci

1. Satın Alma :

Urunu 22/11/2018 tarihinde Hepsiburada sitesi uzerinden Efsane Cuma adı altında indirimlerle 2319TL gibi bir fiyata satın aldım. Genel olarak sistemimde fiyat acısından en uygun kart odluğu icin tercih ettim. Isınma konusunda normal sayılabilir desem de, bileşen kalitesi ve tokluk hissi gayet başarılıydı.

2. Servis Sureci :

Urunu UPS Kargo aracılığıyla 26/07/2019 tarihinde ASUS yetkili servisi olan SMS Infocomm ’a teslim ettim. Gonderme sebeplerim CW, fanda bir surtme sesi,ısınma ve nvidia dosyalarına yonelik aldığım mavi ekranlardı. (Gonderirken yazdığım form eklendi. 1)

29/07/2019 tarihinde servis tarafından aranarak ısınma sorunu icin termal bakımın yapıldığını fan temizlendiğindiği ve yağlandığını CW sorununun performansı etkilemediği ve buna dair ASUS genel merkezinin ilk 6 ay icinde değilse kesin olarak değişim yapmadığı bilgisi tarafıma verilerek 30/07/2019 tarihinde kargoya teslim edilerek tarafıma geri gonderildi.(servis formu eklendi. 2)
3. Hakem Heyeti sureci :

Oncelikle 1 sene oncesine oranla fazlasıyla artan CW sesi ve ısınma sorunlarım nedeniyle tekrar servise yollayıp uğraşmak yerine hakem heyetine başvurma kararı aldım. 26/06/2020 tarihinde e-devlet tuketici bilgi işlemleri kısmında online başvurumu belgeleri ve olayı eksiksiz ekleyerek tamamladım. Daha sonra surec firmadan(Hepsiburada) savunma gelmesi uzerine bilirkişi goruşu istendi ve 13/08/2020 tarihinde bilirkişi tarafından arandım ve tum sistemi getirmem gerektiğini inceleme yapacağını bildirdi. 16/08/2020 tarihinde ise dediklerimin doğru olduğunu ısınma ve CW olduğuna dair not duştuğunu ve rapora eklediğini bildirerek tarafıma teslim etti bilgisayarı. Daha sonra ise 09/09/2020 tarihinde sisteme karar yuklendi ve lehimde karar verilerek urunu yenisiyle değiştirilmesi karar verildi.(Sonuc belgesi eklendi 3)

4. Hepsiburada ve ASUS cozum sureci

10/09/2020 tarihinde raporun orneğini Hepsiburada Whatsapp hattı uzerinden yollayarak kayıt actım. Bana urunle alakalı değişim işlemleri icin anlaşmalı kargo kodu ile UPS aracılığıyla ASUS ’a cihazla beraber belgelerin ulaştırılması bilgisi verildi. 4-5 gun uğraş sonucunda UPS kargo ile taraflarına ulaştırdım. ASUS bana 23/09/2020 tarihinde değişime uygun olduğuna dair 2. Belge vererek Hepsiburada ile iletişime gecmemi işlemleri onların tamamlayacağını bildirdi. (belgesi eklendi)

Ancak cileli surec burada başladı. 29/09/2020 tarihinde tum belgelerle beraber taraflarına 30/09/2020 tarihinde ulaştırdım. Normal şartlarda THH kararının icra sureci dolmuştu, ancak Hepsiburada konuyu hızlıca cozeceğini belirtti. 02/10/2020 tarihinde arandım ve bana en kısa surede değişim icin donuş yapılacağı bilgisi verildi. Ancak 10 ekime kadar bir donuş olmadı. Daha sonra hergun 2-3 arama ve yazışma ile anca 20/10/2020 tarihinde Hepsiburada tarafından şu şekilde bildirildim.

Merhaba Burak Bey,

xxxxxxxx numaralı siparişinizde yer alan “ Asus TURBO NVIDIA GeForce GTX 1070Ti 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (TURBO-GTX1070Ti-8G) " urununuzun icin kategori departmanımızın tarafınıza onermiş olduğu urunun stok kodu HBV00000O71SQ(ASUS RTX 2060 DUAL) urunu inceleyerek onay vermeniz durumunda bu mail uzerinden bilgi vermenizi onemle rica ederiz. Saygılarımızla.

Ben de cevap olarak seri acısından alt seri olduğunu ve 8GB bellekli HBV00000XUKFR (ASUS RX 5700 XT) ile değişimini kabul edebileciğimi soyledim. Bu olay olduğunda Hakem heyeti kararı verileli 45 gun gecmiş ve ben artık umudu kesmiştim. Aralarda avukat ile goruşup icra davası dahil duşundum. Ancak Hepsiburada ’nın da tavrı nedeniyle beklemeye aldım. Sonuc olarak ;

Merhaba Burak Bey, xxxxxxx numaralı siparişinizde yer alan “ Asus TURBO NVIDIA GeForce GTX 1070Ti 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (TURBO-GTX1070Ti-8G) " urununuz ile alakalı talep etmiş olduğunuz HBV00000XUKFR stok kodlu urununuzu hazırladık ve 2 iş gunu icerisinde kargoya teslim ediyoruz. Urun surecinizin takibini, uyelik sayfanızın sağ ust bolumunde yer alan " Hesabım - Siparişlerim” adımlarını izleyerek yapabilirsiniz. Anlayışınız icin teşekkur ederiz. Saygılarımızla.

Şeklinde cevap geldi.

Bu olay sonucunda 2 gun icerisinde kargom teslim edildi. Şukurler olsun ki kartıma sonunda kavuştum. (5 numara )

Dosya Ekleri 1.jpeg 96,6 KB · Goruntuleme: 170

2.jpeg 130,7 KB · Goruntuleme: 102

3.jpeg 291,3 KB · Goruntuleme: 101

4.jpeg 81,4 KB · Goruntuleme: 141

5.jpeg 41,6 KB · Goruntuleme: 136