Yurt ucretini yasal olarak geri alabilir miyim?
Hukuk0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Yurt ucretini yasal olarak geri alabilir miyim?
-
26-10-2022, 01:25:46Arkadaşlar oncelikle merhaba. Universitelerin pandemiden dolayı acılmayacağı bilinmediği icin gecen senede kalmış olduğum yurt ile tekrardan anlaştım. Parayı peşin vereyim dediğimde indirimde yaptı daha uyguna geldi. Universitelerin acılmasına 3 hafta kala anlaştık adamla. Babam parayı peşin olarak gonderdi. İlerleyen tarihlerde yurda gittiğim zamanda sozleşme yapacaktık. Parayı erken gondermemin sebebi yurtta yeterli sayıda yer kalmamış olması ve rezervasyon gibi bir ekstra ucret talep etmesinden dolayı yolladık. Ancak ilk donem malumunuz kapandı bundan dolayı eylul ve şubat arası boşuna para odemiş olacağız. Yurt sahibiyle konuştum parayı iade edeceğini soyledi anca işlerin şu anda durgun olduğunu ilerleyen zamanlarda verebileceğini soyledi. En son konuştuğumuzda da ekim sonu yolarım hesabına demişti daha henuz yollamadı. Ben paranın ustune yatacağını duşunmuyorum oyle bir insanda değil ancak diyelim ki ihtimal dahilinde konuşuyorum parayı vermedi veya eksik verdi. Bu durumda WhatsApp yazışmaları ve telefon kayıtları mahkemede delil olarak sunulabilir mi? Kanunen o parayı geri alma hakkım var mıdır?