Merhaba arkadaşlar. Bundan 1 hafta oncesi cumartesi gecesi TTNET ekiplerini arayarak internetim de sorun olduğunu belirttim, ping dalgalanma hız duşukluğu vs... Ardından cağrı merkezindeki calışan evet internetimde sorun olduğunu belirterek arıza kaydı oluşturdu.

Ardından pazartesi gunu evime teknik ekip geldi ve sorunun modemden kaynaklı olduğunu belirttiler. Ardından ustune basa basa ısrarcı olmama rağmen modemle alakalı bir durumun soz konusu olmadığını belirttim ancak onlar yine de modemden kaynaklı olduğunu soylediler.

Ardından tekrar TTNET'in muşteri memnuniyet kısmı aradı, dediler ki: "beyefendi teknik ekipten aldığımız Maile gore modeminizde sorun varmış, ondan dolay hızınızı stabil ve tam olarak alamıyormuşsunuz." dedim bakın emin misiniz, bunun modemle alakası yok. Hayır beyefendi, modemle alakası varmış, boyle not duşulmuş dediler.

Peki eyvallah dedim ve ertesi gun Keenetic Extra DSL AC1200 4x5dBi Cloud VPN WPA3 amplifier USB 4xfe VDSL2/ADSL2+ fiber mesh Wi-Fi modem router aldım 529 Turk lirasına. Ardından bu hız dalgalanma ping sorunum 2 gun boyunca devam etti ve dun akşam ne olduysa Turk Telekom'dan mesaj geldi sorunun cozulduğune dair ve kontrollerimin sonucunda gercekten de sorunun cozulduğunu gordum. Avrupa sunucularında aldığım ping değerimin 25-40 arası idi ki bu Keenetic modemle 32 ile 35'e sabitlendi diyebilirim.

Şimdi ardından tekrar muşteri hizmetleriyle goruştum ve dedim ki eski modemi taktığım zaman arızalı dediğiniz modemi sorunum cozulmuş olarak interneti kullanıyorum, hani modem de sorun vardı kardeşim tarzında goruşme yaptım ve aldığım cevap şu oldu: "biz size yeni modem alın demek ki."

Şaka ama gercek. Boyle bir durumla karşılaştım. Buradaki kısım hak mahrumiyetine uğratmış olmadılar mı beni? BTK'ye e-Devlet uzerinden şikayet kaydı oluşturdum ve Cimer'e bildiri yaptım. Bu konuda ne yapılabilir ya da sonuc ne cıkar sizce?

Aşağıya modem arayuz bilgisini ve ve hız sonuclarını bırakıyorum eski modem ile yaptığım testlerdir arızalı dedikleri oysaki modem de sorun yokmuş