Burada 2. sorun da gecikme bedeli yansıtılıyor olması. Donanım Haber'in, Tuketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ile yaptığı videoda odemeden de hakem heyetine başvuru yapılabileceğini soylediler. Bu faturayı odemedim ve hakem heyeti sonucunu bekliyorum ama gecikme bedeli yansıtılıyor. Şu anda fatura 1600 TL'yi gecmiş durumda. Fatura bir olduğundan da ayrı ayrı odeyemedim. Faturaya gecikme bedeli uygulamaları hakları var mıydı?
TT Fiber altyapısı olmadığından iptal sonrası cayma bedeli
Hukuk0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- TT Fiber altyapısı olmadığından iptal sonrası cayma bedeli
-
26-10-2022, 00:54:04Turk Telekom fiber internet kullanıyordum. Gittiğim yerde fiber destek sağlanmıyordu ve zorla ADSL, VDSL'e gecirmeye calışıyorlardı. İptal ederlerse cayma bedelinin cıkacağını belirtiyorlardı. Abonelik sozleşmeleri yonetmeliğinin 16. maddesine gore bu durumda cayma bedeli cıkmamalıydı. Ben de abone iptalimi yaptım. 1375 TL cayma bedeli cıktı. İnternetten hakem heyetine dilekce gonderdim. Yakın zamanda da tuketici bilgi sisteminde gundeme alındı olarak gozuktu. Aradığımızda kararın sonucunu 1 hafta icinde haber verileceği soylediler. Buraya kadar sıkıntı yaşamadım ama faturada taksitler toplamı 165 TL olarak bir ucret cıkıyor. Bu ucret tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Normal iptalde, kampanyadan yararlanan ucretin de istenildiğini duymuştum. Bu da bu ucret mi ve bu 165 TL'yi odememe gibi bir hakkım var mı?
Burada 2. sorun da gecikme bedeli yansıtılıyor olması. Donanım Haber'in, Tuketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ile yaptığı videoda odemeden de hakem heyetine başvuru yapılabileceğini soylediler. Bu faturayı odemedim ve hakem heyeti sonucunu bekliyorum ama gecikme bedeli yansıtılıyor. Şu anda fatura 1600 TL'yi gecmiş durumda. Fatura bir olduğundan da ayrı ayrı odeyemedim. Faturaya gecikme bedeli uygulamaları hakları var mıydı?