26 Ağustos Perşembe gunu N11'den bir laptop aldım. Urun, İstanbul'dan Balıkesir'e gonderilmek uzere aynı gun Aras Kargo'ya teslim edildi. Teslimat suresi 24 saat olarak belirlenen kargonun sorgulama kısmında ilk gun hicbir bilgi guncellenemedi. Zaten bir aksaklık olduğu buradan belliydi. Bu firmanın hicbir şubesine ulaşılamıyor, tum yerel şubelerin telefonları sizi muşteri hizmetlerine yonlendiriyor. Muşteri hizmetlerine defalarca şikayet kaydı bıraktım. Her muşteri temsilcisi farklı bir yorumla konuyu acıklamaya calıştı. Bir muşteri temsilcisi kargonuız İstanbul şubesinde bekletiliyor dedi, biri şubeden cıkmış Boğazici transferde takılmış dedi, diğeri barkotta hata varsa sisteme veri giremedikleri icin bekletiyorlardır, satın aldığınız firma ancak bu konuyu cozer diye yorumladı. Muşteri hizmetlerine ilettiğim şikayet kayıtlarından sonra akşama doğru sorgulama kısmında kargomun Van transfer noktasında bekletildiğini oğrendim. Tekrar muşteri hizmetlerini aradığımda adamlar kargo taşımacılığında buna benzer durumların normal olduğunu soylediler. Hani hata yapıldığını falan kabul etmiyorlar, guzergah olarak kargonun İstanbul'dan once Van'a sonra Balıkesir'e gonderilmesinin normal bir olay olduğunu savunuyorlar.. İnsanın aklıyla dalga geciyorlar resmen. Ya da muşteri temsilcisi Van'ın Ege'de bir şehir olduğunu sanıyor da olabilir. İstanbul'daki satıcılardan onlarca kez alışveriş yaptım, hatta bayram oncesi gibi en yoğun zamanlarda bile Aras da dahil hicbir kargo firması kargomu farklı bir transfer noktasına taşımadı. İstanbul Balıkesir arası Bursa'da bekletilir bazen. Zaten İstanbul'dan gonderilip de bir gun sonra teslim edilmeyen bir alışverişimi de hatırlamıyorum. Balıkesir Van ne alaka anlamış değilim.

Şimdi o kargo paketi buyuk ihtimalle gunlerce ortalıkta oradan oraya fırlatılıp duracak. Aras ve Surat Kargo, paketlerin icine etme durumunda ilk sıralarda yerini koruyor. İade etmeyi duşunuyorum ama kararsız kaldım.

Satıcıların kesinlikle bunun gibi sorunlu kargo şirketleri ile calışmaması gerekiyor. Aras, anladığım kadarıyla Pandemi'den sonra dağılmış durumda.