Merhaba, qpbilişim.com uzerinden 27 Haziran 2018 tarihinde Steel Series Rival 600 mouse satin almiştim. Urun teslim alırken fatura gondermemişlerdi sadece mail uzerinden Fatura ve şipariş numarası gondermişlerdi(urun fiyati, urun adı ve ozellikleri, mesafeli satış sozleşmesi) daha sonra kendileri ile iletişime gecerek sorun olmadığını ilerde bir sıkıntı olursa fatura numarasından bulabilceklerini belirttiler.

30 Nisan'da mouse'da sorun yaşadığım icin garanti durumunu sorgulamak icin qp.com.tr'den bize ulaşın kısmından iletişime gectim. Cevap olarak:
''Garanti suresi 2 yıldır, halen devam etmektedir. Bir arıza notuyla birlikte Yurtici Kargo ile QP Bilişim adına gonderebilirsiniz. Adres gerekirse aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.'' 1-2 hafta sonra urunu qp koduyla yolladım.

4 Haziran'da urun hakkında bilgi almak icin mail attim ve cevap vermediler, en son 14 Haziran'da geri donuş yapacak misiniz diye mail attim, ardından bana şoyle bir cevap geldi:

''Faturanızı ve hangi platformdan satın aldığınızı rica edebilir miyim? Urununuz ucret iadesi yapılacaktır, teşekkurler.''

Bilgilerimi paylaştım, urunu qpbilişim.com uzerinden satın aldığımı fatura numaramı ve şipariş numaramı paylaştım. Bana tekrar mail uzerinden cevap verdiler; Faturamı bulamadıklarını soylediler, ardından telefonla arayıp durumu anlattım. Tamam, biz sana doneceğiz dedi yetkili arkadaş. Tabii ki geri donuş yapmadılar.

Her aradığımda aynı mevzuyu tekrar ettiler tamam iade olacak, biz size doneceğiz gibisinden. Ağustos ayına girdik, herhangi bir olumlu veya olumsuz geri donuş yaşanmadı. En son olarak Temmuz 20'sinde aradım, geri donuş yapacağız dediler. Yine yapmadılar, buna istinaden tekrar 27 Temmuz Pazartesi iletişime gectim bana bir cep telefonu numarası verdiler.

İşlemleri Whatsapp uzerinden hızlı bir şekilde halledeceğiz dediler, IBAN numaramı falan istediler ve gonderdim. Ertesi gun yine Whatsapp'tan sordum, iade gercekleşmedi. "Kontrol eder misin?" dedim. Tekrar IBAN ve soy ad istedi, verdim. İade yapmadılar, beni salak yerine koyup mağdur ettiler.

Onemli Olan 3 konu var.

1. Muhasebe Departmanına gore verdiğim fatura numarası ve sipariş numarası başka birinin adına cıkıyor. Yani urunu onlardan almama rağmen yolladıkları e-mail saht, sallamasyon bir numara bana fatura kestik dedikleri halde faturamın olmaması. Beni dupeduz kandırmaları oncelikleri faturasız satış yaptıkları icin nereye şikayet edebilirim? Odeme 2018 yılında yapıldıgı icin karttan o aya ait ekstreyi istedim odeme gorunuyor. Faturamın olup olmadığını bilmiyorum muhasebe departmanın soylediklerini istinaden bunu yapacağım.

2. Teknik Servis raporunu almak icin ne yapmam lazım? Urune bakan teknik servis firması gonderici firmanın gonderi bilgilerini paylaşması gerekliymiş lakin qp bilişim telefona bakmıyor, maillere cevap vermiyor.

3. Kanıt olarak elimde E-mail ve Whatsapp uzerinden goruşmeler, sipariş verdiğime dair mesefeli satiş sozlesmesi, fatura ve sipariş numaram, odeme yapıldıgına dair ekstrem mevcu. Bu kanıtlar THH dışında nereye başvurmalıyım?

2.5 aydır urunume el koydular. Eski verdiğim siparişler Website'de gorunmuyor, silinmiş.