İlginc bir garantili urun seruveni gecirmekteyim, sizlerle paylaşmak istedim.
HyperX Alloy mekanik klavyem aldıktan bir sure sonra cift basmaya başladı, ben de HyperX'in sitesinden destek talebi oluşturarak ne yapmam gerektiğini sordum ve bir sure sonra Turkiye'deki yetkililere bildirdiklerini ve benimle iletişime gecileceğini soyledikleri bir mail aldım. Birkac gun sonra da destek bilişim isimli yetkili servis firmasından mail geldi, mailde kargo ucretini karşılayarak klavyeyi kendilerine gonderebileceğim soyleniyordu. Soyledikleri şekilde klavyeyi kutusuyla gonderdim ve beklemeye başladım. Yaklaşık 2 hafta sonra urun takip sisteminde "urunun servisten cıkışı yapıldı" yazmaya başladı. Yoğun cabalarım sonunda klavyenin hatalı kabul edildiği ve yenisi ile değiştirilmesine karar verildiğini oğrendim. "Peki urunu kim gonderecek?" diye sorduğumda Kingston TR dediler, eyvallah deyip beklemeye başladık. Beklerken 70 gunu geride bıraktım ve defalarca klavyem nerede diye yetkili servise başvurdum. Her defasında Kingston TR'ye sorun diye yanıtladılar. Kingston'un sitesinde ulaşabileceğim bir Turkiye telefon numarası yok, bende destek talebi oluşturdum, İngilizce cevaplar verip Turkiye'deki yetkililere bildirdik dediler ama ne klavye geldi ne de arayan oldu. Turketicinin korunması hakkındaki Kanun'da ayıplı malın değiştirilmesi konusunda satıcı ve ithalatcı ortak sorumlu olduğu yazdığından İtopya ya da başvurup durumu anlattım ama, verdikleri cevap "İşlemleri kendiniz yetkili servisi ile iletişime gecerek yapmışsınız, durum ile ilgili firmamızın bir bağlantısı yoktur talebinizi yetkili servise iletiniz." oldu. Anlayacağınız arızalı da olsa elimdeki klavyeden de oldum ve kimse sorumluluk almak istemiyor. Elimde urunun değiştirildiğini soyleyen bir teknik servis fişinden başka bir şey yok. Son care olarak tuketici hakem heyetine başvurdum, bir gelişme olursa burada paylaşacağım.
İtopya garanti sureci
Hukuk0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- İtopya garanti sureci