Merhaba,
Hepsiburada'dan aralık ayında HP Omen markalı bir laptop almıştım. Urunumde bir adet olu piksel bulunduğunu fark ettim. Elimde kanıt bulunması icin birkac video ve fotoğraf cektim. Urunu satın alalı 6 ay gecmediği icin misli ile değiştirmek istediğimi kendilerine belirttim fakat urunu onlara yolladıktan sonra servis raporuna ihtiyacım olduğunu, servis raporu olmadan işlem yapılamayacağını soylediler. Tuketici danışma hattı'nı aradığımda ise sorumluluğun Hepsiburada'da olduğunu, 6 ay gecmediği icin servis raporuna ihtiyacım olmadığı soylendi. Urunum kargo suresi haric 4-5 gun onlarda kaldıktan sonra elime tekrar gecti fakat olu piksel ortadan kalkmıştı. Kendilerine sorduğumda tamir etmediklerini soylediler. Yani ya urunumdeki olu piksel yolda kendiliğinden gecti (kargo ile yollamadan birkac saat once bile olu pikseli gorup fotoğrafını cektim ve ardından urune format attım.) ya da tamir ettiler ve urunu misli ile değiştirmemek icin gizlemek istiyorlar. Sorum şu; il tuketici hakem heyeti'ne başvuruda bulunmak istiyorum fakat laptopumun monitorunu değiştirmişlerse bunu kanıtlamanın herhangi bir yolu var mı? (Monitorun arkasında yazan kodla veya monitorun uzerinde 6 aylık bir laptopa gore bulunan toz oranı azsa vs.) hakem heyetine başvurmak istiyorum fakat ortada kaldım aydınlatırsanız sevinirim. ☺
Ekran değişimi nasıl kanıtlanır?
Hukuk0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Ekran değişimi nasıl kanıtlanır?