Arkadaşlar merhaba ben birkac gundur telefon onerisi istiyordum bu forumda. Ve daha sonrasında iPhone 11 almaya karar verdim. Ancak almak istediğim telefonu 29 mayıs gunu bir Turkcell bayisinden aldım taksitsiz. Buraya kadar her şey guzel ama milyonda bir şansızlık bana vurdu ve telefon kusurlu cıktı ekranın alt kısmında piksel hatası var.

Bu sorunu farkettikten 2 gun sonra cihazı aldığım yere goturdum (Pazar gunu kapalı oldukları icin) onlar bana teknik servise goturun dediler. Ben yine yaşadığım şehirde aynı gun teknik servise gittim zaten yakınlar birbirine. Apple'nin yetkili teknik servisi bana aldığınız yere goturun cihazı değiştirecekler dedi ve bana arıza belgesi verdi. Ben yine Turkcell'e gittim durumu anlattım ama bana biz değiştiremeyiz bunu Apple değiştirecek dedi size yeni bir cihaz gonderecek. Daha sonra yine Apple desteği arayıp onlara durumu anlattım ama bana bunun mumkun olmadığını biz sadece ekranı değişiriz eğer telefonda kusur varsa bunu aldığınız yerden değişimini isteyeceksiniz dediler. Ben tekrar goturdum Turkcell'e ve bana tuketici haklarına başvurmam gerektiğini soyleyip sorumluluk kabul etmedi.

Şimdi size soruyorum ne yapmam gerek? Kim haklı? Ve bu arada diğer mağazalar kapalı diye Turkcell'den almak mecburiyetinde kaldım ve internetten alsam yine kargo sorunları yuzunden gecikirdi.