6 ay once bir firmayı THH'ye vermiştim. Karar lehime cıktı. Para iadesi istemiştim ve para iadesinin kabulu olarak karar lehime cıktı. Şimdi ne yapmam gerek. Firma ile iletişime mi gecmeliyim? Kendileriyle muhatap bile olmak istemiyorum.

Yaşadıgım sorunu ozetlemem gerekirse; bir urun gonderdiler, ben urunu actım ve begenmedim ve iade etmek istedim. Urunu actıgım icin iadeyi ret ettiler. Karar olarak THH raporunda 14 gunluk uzaktan cayma kanununa gore, davalı oldugum firma haksız bulundu ve tarafıma para iadesi yapılmasına karar verildi. Şimdi bu para iadesini nasıl alacagım ve urun hala bende. Bu urunu onlara gonderirken nasıl bir yol izlemem gerekecek? Para iadesini en gec ne zaman alabilirim?

NOT: Bundan sonrasında olayı detaylı anlatıyorum. Dilerseniz okumayabilirsiniz.

Kutu falan hasar almış gibisinden de turlu bahenelere başvurdular. Aldıgım urunun kutusunda iskelet yoktu. Ornek: Monitor alırsınız kutu icinde bir sunger olur sungerin icinde boşluk olur. Monitor ve parcaları o sunger icindeki boşluklara yerleştirilir. Bana gelen urun nasıl mıydı? Onceden soyledigim gibi kutu icinde iskelet yoktu ve tum urunler kutu icinde adeta dans ediyordu. Kutu icinde iskelet olmadıgı icin, kutunun icinde cok fazla boşluk vardı ve elinizle kutuyu tutmaya calışsanız bile boşluk oldugu icin kutu icine gocebilirdi. Hatta kargoyla gelirken birkac tane kutuyu ustune koysanız, kutunun icinde iskelet olmadıgı icin ve boşluk oldugu icin kutu hasar gorup kenarlarından yırtılabilirdi. Bu kadar hassas bir kutuyu daha buyuk bir kutu icine koyup koruyarak gondermeleri gerekti.

Ozetle hem urunu gondermeyi bilmiyorlar, hem de urunu actıgım icin iadeyi ret ettiler. Sonra tarafıma kutuyu gonderdiler ama kutu yırtılmıştı ve başka bir buyuk kutuya almayı bu sefer akıl etmişler urun tarafıma oyle gonderildi. (kutunun ne kadar kalitesiz oldugunu gorun 2 defa gel gitte kutu paramparca olmuş) aslında 15 gunluk uzaktan cayma hakkımı ret ettiler deyip konuyu kısaca anlatabilirdim ama bu firmanın ne kadar iş bilmez oldugunu gorun diye yazıyorum. Kutuyu hic acmasam kargo sırasında hasar aldı diye bile iade talebimi ret edebilirlerdi. Kendilerinden beklerim.

Bu arada urunun kutusu sitelerinde resimli bana gelen kutu resimsiz. Kutu orijinal uretim degilmiş firma kendisi daha az maliyetli olsun diye değiştirmiş... Değiştirmiş ama en kalitesiz malzemeyi kullanmış ve icine iskelet yerleştirmeyi akıl etmemiş. Kutunun ici bomboş ustune 5 kiloluk kargo kutusu koysanız kutu icine cokecek iskeleti olmadıgı icin. Telefonda bana bunu soylediler. İşte kafasına gore urunun kutusun degiştirirlerse boyle sonuclar kacınılmaz olur.

Karar olarak THH raporunda 14 gunluk uzaktan cayma kanununa gore, davalı oldugum firma haksız bulundu ve tarafıma para iadesi yapılmasına karar verildi.