Oncelikle herkese merhaba.

Daha once ekran kartımın 4K Ultra ayarlarda hızla ısınarak grafik kesme sorunu yaşadığımı belirttiğim, denediğim cozum yollarının neler olduğunu detaylıca anlattığım, nihayetinde bir sonuca ulaşamadığımı belirttiğim bir konu acarak siz değerli arkadaşlardan yardım ve oneri talep etmiştim.

Actığım konuya şu anda ulaşamamam nedeniyle yeni bir başlık acmak zorunda kaldım. O konuda Recep Baltaş arkadaşımız donanımsal bir sorun olduğunu tahmin ederek garantiye yollamamı tavsiye etmişti. Ben de aynı şekilde duşunerek garantiye yolladım. Salgın nedeni ile kargo firmaları uzerinden gonderip geri aldığım ekran kartımın tamir sureci yaklaşık 2 haftayı bularak dun elime ulaştı.

Soruma gelecek olursak; servis formunda GPU arızası tespit edildiği ve GPU'nun değiştirildiği bilgisi bulunmakta. GPU'dan kasıtları işlemci sanırım. İnternetten edindiğim bilgiler bu değişimin normal işlemci sokup takmak kadar kolay olmadığı yonunde. Reballing denilen bir işlemle lehimlerinin eritilip işlemcinin sokulduğu, ısıyla temizlenim, yeniden ısıyla lehimlendiği bir işleme tabii tutulduğunu anladım. Yani birkac defa ekran kartı paneli ısıya maruz kalıyor.

Bu işlemlere maruz kalan ekran kartının kullanım omru eksilir mi veya performans kaybı olur mu gibi cekincelerim var. Veya boyle bir sorun şu an yaşatmasa bile yakın bir zamanda yaşatması ne kadar olası. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Eğer bu işlemin sorunlara yol acması muhtemel ise değişim talep edeceğim veya ucret iadesi isteyeceğim. Kabul etmeseler dahi eğer boyle bir risk yuksekse avukat olmam nedeniyle tuketici hakları hakem heyeti uzerinden istediğimi bir şekilde kabul ettirebilirim diye duşunuyorum. Boyle bir risk yok ise sorun etmeyeceğim cunku yaklaşık 10 ay kadar daha garantisi surecek kartın. İşlem duzgun yapılmadı ise bu sure zarfında mutlaka bir sorun yaşayacağımı tahmin ediyorum.

Şimdiden verilen cevaplar icin teşekkurler ve iyi forumlar herkese.