Tuketici hakem heyeti surecinde ne yapılır?
Hukuk0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Tuketici hakem heyeti surecinde ne yapılır?
-
25-10-2022, 22:46:52Merhabalar İncehesap uzerinden XFX RX 570 ekran kartı satın almıştım. 1 yıl sonra arızalandı garantisi devam ettiği icin ben de onlar ile iletişime gecip gonderdim. 15 iş gunu gectikten sonra İncehesap doğru duzgun cevap vermeyince servise mesaj attım. Onlarda mail ile geri donup tamir olmayacagını ya para iadesi ya da "80USD + KDV" fiyat farkı ile başka kart onerdiklerini soylediler. Kabul etmedim ve uzun konuşmalar sonucu bir orta yol bulamadık ve anlaşamadık. Tuketici hakem heyetine başvurdum. Gerekli bilgileri ince detayına kadar verdim. 20/10/2021 tarihinde başvurumu yapmıştım. Bugun itibari ile İncehesap'ın servisi oksid iletişimden aradılar ve tuketici heyetine yaptığım başvuruyu gorduklerini o yuzden kartın tamir suresinin 1 aylık yasal suresinin dolduğunu kartı bozuk bir şekilde bana gondereceklerini soyleyip bilgi vermek icin aradıklarını soylediler. Bu surecte yapmam veya dikkat etmem gereken bir husus var mı? Yanlış bir şey olsun istemiyorum. Fikir sahibi olup bilgi verebilecek varsa teşekkurler.